Ay'da su arama görevi ertelendi

Hindistan, Ay'ın güney kutup bölgesinde ilk defa su arama görevini Chandrayaan-2'yi fırlatmaya bir saat kala iptal etti. İptalin teknik bir aksaklıktan kaynaklandığı ifade ediliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.07.2019, 11:18
Ay'da su arama görevi ertelendi

Hindistan, Chandrayaan (Ay Gemisi) uzay görevi kapsamında Ay’a araç gönderecek ve Ay'ın güney kutup bölgesinde ilk defa su arayacaktı.

Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü, Ay'ın güney kutup bölgesinde ilk defa su arama görevinin Chandrayaan-2'yi fırlatmaya bir saat kala iptal edildiğini ve  ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Yeni tarihini kısa süre sonra duyurulacağı kaydedildi.

Chandrayaan-2'nin görevi

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü, (ISRO) 'Chandrayaan-2' adlı uzay aracının, ayın karanlık bölgesinde kalan güney kutbunda ilk kez su arayacağını duyurmuştu.

Chandrayaan-2'nin, bugün yerel saatle 02.51'de Andra Pradesh eyaletindeki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden fırlatılması ve Ay'ın karanlık bölgesinde kalan güney kutbu çevresinde keşif görevini yürütmesi planlanıyordu. Bu görev kapsamında Ay yüzeyini haritalandıracak, mineralleri analiz edecek ve bölgede su arayacaktı. 

Keşif aracının, uydu modülünü Ay yörüngesine bıraktıktan sonra 6-7 Eylül'de yüzeye ineceği tahmin ediliyordu.

Hint yetkililer, Chandrayaan-2'nin daha önce hiçbir ülkenin ulaşamadığı bölgelerde keşif görevinde bulunacağına dikkat çekmişti. 

Yorumlar (0)