Spor camiasından 15 Temmuz mesajı

TFF, Galatasaray, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Keçiörengücü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

SPOR 15.07.2019, 11:18 15.07.2019, 12:51
Spor camiasından 15 Temmuz mesajı

TFF Başkanı Özdemir: 15 Temmuz unutulmayacak, unutturulamayacak bir zaferdir

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "15 Temmuz mermi, tank, bombalara karşı tek vücut göğsünü siper eden milletimizin gösterdiği direnişle, hainlere karşı kazandığı unutulmayacak, unutturulamayacak bir zaferdir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun internet sitesinden, "15 Temmuz'u Unutmadık" başlığı altında yapılan açıklamada, 15 Temmuz'un unutulmayacağının altı çizildi.

Alçak 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını ve bütünlüğünü yok etmeyi amaçlayan, anti demokratik bir düzen getirmek isteyen terör örgütü ve iş birlikçilerine karşı atılan tarihi bir tokat olduğunu ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "15 Temmuz mermi, tank, bombalara karşı tek vücut göğsünü siper eden milletimizin gösterdiği direnişle, hainlere karşı kazandığı unutulmayacak, unutturulamayacak bir zaferdir. 15 Temmuz aynı zamanda, köklü tarihiyle yıkılmaz bir kale olan, hiçbir kuvvet karşısında diz çökmeyen yüce Türk milletinin özgürlük sembolüdür. Ülke tarihinde görülmemiş ihanetin bertaraf edilmesine önderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tarihi bir liderlik duruşu göstermiştir." dedi.

Futbol ailesinin de demokrasi mücadelesine milletle birlikte katıldığını vurgulayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Cumhuriyetimizle yaşıt olmaktan gurur duyan federasyonumuz ve futbol ailesi, demokrasi anlayışla, darbelere karşı durmaya, bayrağına sahip çıkmaya da devam edecektir. Bu ülke milletimize o kara günü yaşatan hainleri asla unutmayacak, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde şehit düşen kahramanlarını daima gönüllerinde yaşatacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzün üçüncü yılında kanlarıyla demokrasi destanını yazan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

Spor kulüplerinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Galatasaray, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Keçiörengücü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Galatasaray Kulübü'nün mesajı

Sarı-kırmızılı kulüp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Galatasaray Kulübü internet sitesinden "Darbelerin karşısında demokrasinin yanındayız" başlıklı açıklamada, şöyle denildi:

"15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde, demokrasi destanı yazan milletimize bir kez daha teşekkür ediyor; aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Beşiktaş Kulübü'nün mesajı

Beşiktaş kurlübünün internet sitesinden "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Saygıyla ve Rahmetle Anıyoruz" başlığı ile yayımlanan mesajda, "15 Temmuz'un yıl dönümünde sahip olduğumuz en büyük gücün; milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu tekrar hatırlamalıyız. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde; şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." denildi.

MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Keçiörengücü'nün mesajı

Başkent ekipleri, sosyal medya hesaplarından yayımladıkları mesajlarla şehitleri rahmet ve minnetle andı.

MKE Ankaragücü Kulübü yayımladığı mesajda, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Milleti, ülkesi, bayrağı ve demokrasisi için canı pahasına meydanlara çıkmış ve hain darbe girişimini püskürtmüş kahraman şehitlerimizi minnet ile anıyor, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyoruz." ifadelerini kullandı. 

Gençlerbirliği Kulübünden "15 Temmuz 2016'da demokrasimize yapılan saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." denildi. 

Osmanlıspor Kulübünün mesajında, "Darbelerin karşısında, demokrasinin yanındayız. 15 Temmuz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz." paylaşımı yapıldı.

Spor Toto 1. Lig'e yükselen Keçiörengücü'nün 15 Temmuz mesajında ise şu ifadeler kullanıldı:

"15 Temmuz'un yıl dönümünde, sahip olduğumuz en büyük gücün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu tekrar hatırlamalıyız. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'ten mesaj

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladılar. 

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, Instagram ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Rabbim o kara geceyi Türk milletine bir daha yaşatmasın inşallah. Gün, ülke olarak kenetlendiğimiz tek yürek olduğumuz 15 Temmuz'u milli birliğimizi hatırlama günü. Yaşasın Büyük Türk milleti. Unutmadık, unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Dünya ve Avrupa şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp ise Instagram hesabından yayımladığı mesajda şöyle dedi:

"15 Temmuz 2016 gecesi hain bir darbe girişimiyle karanlığa boğulmak istendi bu ülke. Namluların düşmana doğru dönmesi gerektiği yerde silahlar halka çevrildiğinde vatanı koruma görevini üstlendi bu millet. Geceye yenilmedi bu halk, vatanı için savaştı. Ve şairin de dediği gibi 'Ödül olarak bir sabaha, bir gündüze ve güneşe kavuştu.' Hain darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Aziz Türk Milletine başsağlığı, kahraman gazilerimize sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum."

Yorumlar (0)