Apple ve Samsung rekabetinde kazanan belli oldu

Samsung ve Apple arasında yıllardır devam eden bir rekabet var. 2021 yılında bu rekabetin kazananı belli oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.02.2022, 10:35
Apple ve Samsung rekabetinde kazanan belli oldu

Halka açık şirketler, her çeyreğin sonunda gider ve gelir raporlarını yayınlar. Yayınlanan bu raporlara göre, 2021 yılında Samsung ve Apple arasındaki rekabetin kazananı belli oldu.

Apple’dan, Samsung’a bir çelme daha

Samsung ve Apple firmaları, 2021’in 4’üncü çeyreğine ait kazanç raporlarını açıkladı ve satılan cihaz sayısına göre Apple’ın, Samsung’u geride bıraktı.

Yılda bir kez premium cihaz piyasaya süren Apple, 2 yılda bir gelen iPhone SE haricinde uygun fiyatlı telefon cihazı üretmiyor. Fakat Samsung, yıl boyunca yeni telefonlar tanıtıyor. Bu sebeple, iki firmanın yalnızca üst segment akıllı telefonlarla rekabet ediyor.

2020’ye oranla Apple, 2021 yılında yüzde 3.2 daha az iPhone satsa da üst düzey telefon piyasasında başı çekiyor. Şu anda Apple, premium segmentteki piyasanın yüzde 79’unu oluşturuyor. 2021’in 4’üncü çeyreğinde şirketin, bütün zamanların gelir rekorunu kırması da bu sebebe dayanıyor. 2020’de Samsung, premium segmentin yüzde 29’una sahipken, 2021 yılında bu oran yüzde 21’e geriledi. 

Gerilemenin sebebi ‘5G’ iddiası

Bu düşüşün arkasındaki sebebinin 5G olduğu iddia ediliyor. 5G teknolojisini bir standart durumuna getiren Apple’ın, Mart ayında tanıtılması olası olan iPhone SE 3’te 5G desteğinin olacağı iddia ediliyor. Markanın 5G’ye yönelik kararlılığı, iPhone’u uzun ömürlü durumuna getiren bir diğer özelliği olmuş durumda.

Yorumlar (0)