Apple'dan yeni adım: iPhone için evde tamir hizmeti

ABD'li teknoloji firması Apple, akıllı telefon tamirini kendileri gerçekleştirmek isteyenlere dokümanlar, aletler ve orijinal parçalar sağlayacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2021, 00:15
Apple'dan yeni adım: iPhone için evde tamir hizmeti

Apple tarafından gerçekleştirilen açıklamada, kullanıcıların orijinal yedek parçalara ulaşmasının eskisi kadar kısıtlanmayacağının altını çizilerek, kullanıcıların firmanın sağladığı dokümanlar, araçlar ve parçalar ile kendi tamirlerini kendilerinin gerçekleştirebileceğini kaydetti.

iPhone 12 ve 13 sahiplerinin ekran, kamera modülü ve batarya gibi en kritik yedek parçaları da direkt olarak firmadan satın alabilecekleri belirtilen açıklamada, tüm bunları firmanın sağlayacağı aletlerle kendi kendilerine değiştirebilecekleri ifade edildi. 

İlk olarak ABD'de uygulanmaya başlanacak

Kullanıcıların kendi başlarına tamirat yapmaları için parça satışı önümüzdeki senenin ilk aylarında ABD'de başlayacak ve yıl içinde diğer ülkelere de yayılacak. Kullanıcılar ilerleyen dönemde M1 yonga setine sahip Mac bilgisayarlar için de parça satın alabilecek.

ABD'li teknoloji devinin en yaygın onarımlar için 200'ü aşkın parça ve araçlar sunması tahmin ediliyor.

Apple, daha evvel yaklaşık olarak 5 bin yetkili servise ve yaklaşık olarak 3 bin bağımsız servise orijinal parçalar sağlıyordu.

Apple'ın tamiratlarını kendileri yapmayı dileyenler için bir seçenek sunacak olması tüketici haklarını savunanların uzun senelerdir akıllı telefonların kullanım ömürlerini uzatmak adına 'onarım hakkı' istekleri sonrası gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Diğer yandan, daha fazla özelliği barındıran yeni cihazların tamiratları daha karmaşık bir hal alırken Apple, kendi kendine tamiratın 'elektronik aletleri tamir etmek için bilgi ve tecrübeye sahip, teknolojiyi bilen bireylere' yönelik olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)