Belarus-Litvanya sınırında dehşete düşüren görüntü

Litvanya-Belarus hududunda dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Litvanya kolluk güçleri, Klevitsa hudut bölgesindeki göçmenleri Belarus'a doğru geri itti. Yerde yatmakta olan bir göçmen vahşice darbedilirken, bu da yetmezmiş gibi köpeğin saldırısına maruz bırakıldı.

DÜNYA 18.11.2021, 00:52 19.11.2021, 09:14
Belarus-Litvanya sınırında dehşete düşüren görüntü

Belarus'un Grodno kentindeki hudut boyunda, Avrupa'ya geçiş yapma maksadıyla Irak'tan aldıkları vizeyle Belarus'a gelerek bahse konu ülkeden Polonya'ya geçiş yapmaya çalışan insanlar, bölgede kendi imkanlarıyla kurdukları hudut geçiş noktasındaki kampta kalıyor.

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık olarak 2 bin kişinin arasında yer alan bazı gruplar, Polonya hududundan geçme girişiminde bulunuyor.

Köpekle müdahale

Belaruslu yetkililer tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Litvanya hududundaki kolluk güçlerinin göçmenleri zor kullanarak Belarus'a geri itme girişimlerinin de sürdüğü aktarıldı. 

Litvanya güvenlik güçlerinin dün gece Iraklıları Belarus sınırına geri itmek maksadıyla acımasız bir şey yaptığı belirtilen açıklamada, korkunç olayın Klevitsa hudut bölgesinde yaşandığı kaydedildi.

Litvanya hududunda göçmenlere hedef alan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Litvanya güvenlik güçleri yerde yatmakta olan bir göçmeni vahşice darbetti, sonrasında bir köpeği göçmenin üzerine saldı, göçmenin bacağı köpek tarafından ısırıldı ve uyku tulumu parçalandı." denildi. 















Yorumlar (0)