Apple CEO'su duyurdu: Hazirana kadar ofis yok!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüste ikinci dalganın önlemlerini açıklayan Tim Cook, çalışanlarla yaptığı toplantıda büyük bir ihtimalle 2021 Haziran ayına kadar çalışanlarının evden çalışma sistemine devam edeceklerini kaydetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.12.2020, 12:50
Apple CEO'su duyurdu: Hazirana kadar ofis yok!

Çin'de ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı satışları ciddi oranda etkilenen firmalardan olan Apple, salgının ilk aylarında dünya genelindeki tüm mağazalarını kapatma kararı alarak evden çalışma şekline geçmişti.

Salgının ilk dalgasının sona ermesiyle bu kararlar gevşetilse dahi, şimdi ikinci dalganın etkisi, firmayı çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığına ilişkin endişelendiriyor.

Firmanın CEO'su Tim Cook, çalışanlarla yaptığı bir sanal toplantıda şirketin tekrar ofise dönmesine ilişkin yeni ayrıntıları paylaştı.

Haziran öncesine kadar ofis yok

Cook yaptığı toplantıda 2021 senesinin haziran ayı öncesi çalışanların ofise muhtemelen geri dönmeyeceklerinin altını çizdi.

Çalışanlar evde olmaktan memnun

Şirketin bu yıl artan başarısını çalışanların daha iyi çalışabildiği evden çalışma sistemine bağlayan Cook, gelecekte bu konuda daha da esneklik yapabileceklerini ifade etti.

Cook açıklamasında, "Yüz yüze iş birliğinin yerini alabilecek bütüncül bir sistem yok fakat işimizi üretkenlikten ödün vermeyerek ofis dışında da nasıl yapabileceğimize ilişkin birçok şey öğrendik ve bütün bu gelişmeler oldukça büyük önem taşıyor." dedi.

Yorumlar (0)