Android kullanıcılarının merakla beklediği WhatsApp özelliği geliyor

Android kullanıcıları yakın zaman içerisinde WhatsApp mesajlarını koruyabilmek amacıyla parmak izi yanında yüzlerini de kullanabilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2020, 21:20 25.10.2020, 17:52
Android kullanıcılarının merakla beklediği WhatsApp özelliği geliyor

Android telefonları olan kullanıcılar uygulamanın kilidini açmak için parmak izlerini kullanabiliyor. Fakat yakında yüz tanıma özelliğinin olduğu başka bir sensörü de güvenlik kilidi için kullanmak mümkün olacak.

iPhone telefonlarda özellik kullanılıyordu

Halihazırda iPhone kullanıcıları, uygulamanın verdiği FaceID desteğiyle birlikte bir zamandır WhatsApp’ın kilidini açabiliyordu, fakat yeni özellik Android cihazlarda ilk defa kullanıma açılacak.

Yeni seçenek geliştirilmekte olan fakat henüz piyasaya çıkmamış yeni sürümleri bulmak amacıyla WhatsApp beta sürümlerini araştırmada uzmanlık elde etmiş WABetaInfo’nun araştırmacıları tarafından belirlendi.

Mevcut parmak izi ile kilitleme seçeneğini biyometrik kilit ile birlikte değiştiren, Android içen tekrar tasarlanmış bir gizlilik ayarları sayfası keşfettiler.

WhatsApp kilitli olsa da aramalar cevaplandırılabilecek

Yapılan açıklamada, “Bu seçenek aktif hale getirildiğinde WhatsApp’ın kilidini açmak için yüz, parmak izi veya benzersiz tanımlayacıları kullanmak gerekecek. Kilitli olsa bile Whatsapp’ınız yine de aramaları cevaplayabileceksiniz.” denildi.

Yorumlar (0)