Honda NSX sıfır tane satınca Avustralya pazarından çekildi

Tanıtıldığı 2016 senesinden beri büyük ses getiren Honda NSX, Avustralya pazarında hiç araç satamayınca ürün siparişini almama kararı aldı.

OTOMOTİV 24.10.2020, 21:32
Honda NSX sıfır tane satınca Avustralya pazarından çekildi

Honda NSX, 2016 senesinde tanıtıldığı zaman büyük bir ses getirmişti. 90’ların efsanevi mid-ship yani ortadan motorlu cihazının adını modern dünyaya taşıyan araç aynı zamandı süper otomobil dünyasına da hibrit teknolojide üst düzeyi getirmişti. NSX’in performans verileri oldukça etkileyici olsa da satışları için aynı şeyi çok da söyleyemiyoruz.

Honda Avustralya’nın ülkede bulunan bayi-franchise modeline terk ederek merkezli yönetimli bayilere dönüşünün ardından kimi modellerinin satışı duracak. Alınan karardan sonra ilk araç NSX olurken City ve Jazz da hibrit süper otomobil ile aynı kaderi paylaşacak.

Marka sözcüsü söz konusu durumu “NSX modelinin mikro web sitesi birkaç hafta önce resmi sayfamızdan kaldırıldı ve yeni sipariş artık bu araç için olmayacak.” dedi.

2012 senesinde konsept ürün olarak tanıtılan otomobil dünya çapında Honda hayranlarının ve otomobil sevenlerin kalbini kazanmayı başarmıştı. Heyecan verici olan bu konsept olumlu geri bildirimlerle karşılaşsa da üretim modellerine ilişkin beklenti büyüktü.

Böylesine köklü bir tarihe sahip aracın ticari satışlardaki zararı nedeniyle NSX, Avustralya’da yolun sonuna geldi.

Yorumlar (0)