Akıncı TİHA yakında göklerde!

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli üretim insansız hava aracı Akıncı'nın hareket edişinin videosunu paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 12:04
Akıncı TİHA yakında göklerde!

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, uzun süredir üzerinde çalışılan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) yer testlerinin yapılma görüntülerini Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Selçuk Bayraktarı, Akıncı'nın yer testlerinin son hızla yapılmaya devam ettiğini, "Yakında koşacak ve uçacak inşallah" ifadeleriyle de yerli ve milli TİHA'nın uçuşunun çok yakın olduğunu belirtti.

En modern İHA olacak

Selçuk Bayraktar, Eylül ayında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te Akıncı hakkında çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Bayraktar, Akıncı TİHA'nın yazılım ve elektronik tasarımının %100 yerli üretimi olduğunu söyleyerek Akıncı'nın dünya üzerindeki en modern insansız hava aracı olacağını söylemişti. 

Yerli mühimmatla savaş uçaklarını da koruyacak

Bayraktar, Akıncı TİHA'nın kullanacağı mühimmatın da milli üretim akıllı mühimmatlardan oluştuğunu, savaş uçakları için tehlikeli operasyonlar ve stratejik görevler için en ideal araç olacağını belirtmişti. Akıncı TİHA, savaç uçakları için tehlike içeren bölgelere çok daha fazla yaklaşarak hava savunma için kullanılan kara radarlarını kilometrelerce öteden belirleyerek seyir füzesi ile imha etme özelliğine de sahip.

24 saat uçabiliyor

Sınıfında en iyi olması için tasarlanan Akıncı TİHA, özel olarak tasarlanan yapay zeka sistemi ile çevresindeki koşulları da en iyi şekilde değerlendirerek yerdeki kullanıcısına büyük işletim kolaylığı sağlayacak. 24 saat havada kalabilen Akıncı TİHA, 40 bin feet uçuş irtifasına kadar da çıkabiliyor.

Yorumlar (0)