Instagram Türkiye’de beğeniyi kaldırdı, ortalık karıştı!

Instagram son zamanlarda bazı ülkelerde test ettiği beğeni gizleme özelliğine Türkiye’yi de dahil etti. Olay kullanıcılar arasında büyük tartışmalara neden oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 12:02
Instagram Türkiye’de beğeniyi kaldırdı, ortalık karıştı!

Geçtiğimiz aylardan bu yana farklı 7 ülkede beğeni sayılarını kaldırmak üzerine çalışan Instagram testlerinin arasına Türkiye’yi de ekledi.

#InstagramDELETE gündem oldu!

Instagram’ın beğeni sayısını gizleme testlerinin ardından Twitter üzerinde #InstagramDELETE etiketi gündem oldu. Söz konusu değişiklik bütün hesaplarda gerçekleştirilmedi. Kademeli olarak testlerin yapılması planlanıyor.

Beğeni sayısının kaldırılmasıyla birlikte komple kaç kişinin beğendiğini göremiyoruz diye bir durum söz konusu değil. Yalnızca bazı hesaplarda “x ve …. kişiler beğendi” yazısıyla karşılaşıyoruz.

''X ve binlerce diğer kişi beğendi''

Eğer beğeniler binin üzerindeyse ve bu uyarı çıkıyor. Instagram yeni güncellemeyle birlikte tam rakamı vermiyor fakat binlerce kişinin üzerine tıkladığınızda kişileri gösteriyor.

Binlerce kişi arasında arama yapmak veya dolaşmak ne kadar mantıklı, orası ayrı bir konu tabi. Facebook’ta tıpkı Instagram’daki gibi beğenileri gizleme sürecine başlamıştı yakın bir zaman önce.

Beğeni sayısı insanların arasındaki olumsuz etkiyi kaldırmak amacıyla kaldırıldı. Beğenisi düşük hesapların gönderilerinin silinmesinin yaygınlaşması ve bunun bir yarışa dönüşmesi sebebiyle Instagram konuya müdahale etti diyebiliriz.

Yorumlar (0)