Akıncı bir kez daha hayran bıraktı! Tam isabet…

Test çalışmalarına devam eden yerli ve milli taarruz insansız hava aracı (TİHA) Akıncı, lazerle işaretlediği noktayı tam isabetle vurarak önemli bir başarıya daha imza attı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.07.2022, 13:56 02.07.2022, 15:59
Akıncı bir kez daha hayran bıraktı! Tam isabet…

Türk savunma sanayinin göz bebeği Akıncı, ilk defa bir insansız hava aracından atılan LGK-82’nin deneme atışını gerçekleştirdi. LGK-82 (Lazer Güdümlü Kiti), Akıncı’nın lazerle işaretlediği noktayı tam 12’den vurarak mühendislerinin yüzünü güldürdü. 

Mehmetçik’in gücüne güç katacak

Savunma sanayi alanında gelişmeye ve dünya çapında projeler üretmeye devam eden Türk mühendisleri, LGK-82 ile de dikkatleri üzerine çekti. Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde Akıncı üzerine çalışmalarına devam eden Baykar, milli TİHA’yı bir Türk yapımı mühimmat daha kazandırarak, Mehmetçik’in gücüne güç katmış oldu.  

Baykar, tarihi projeler üretmeye devam ediyor

Çalışmalar kapsamında geliştirilen LGK-82’nin Akıncı üzerindeki test çalışmaları dün gerçekleştirildi. Milli TİHA tarafından lazerle işaretlenen noktayı başarıyla imha eden LGK-82, Baykar’ın savunma sanayi alanında ne kadar ilerlediğini bir kez daha belgelemiş oldu. 

Lazerle işaretlenen noktayı başarıyla imha etti

Deneme atışı amacıyla Çorlu’dan havalanan ve 30 bin feet yükseklikte uçan Akıncı, milli üretim LGK-82’yi lazerle işaretlediği noktaya ateşledi. LGK-82’nin kusursuz bir şekilde imha etmesi, Baykar mühendislerinde büyük sevinç yarattı. 

Hedefi 12’den vurdu

Lazer işaretleme özelliği sayesinde hedefleri kilometrelerce uzaktan vurabilen LGK-82, kusursuz işleyişi ve üst düzey teknolojisi ile de Türk savunma sanayine yeni bir ivme kazandırmaya hazırlanıyor. Dün gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda yer alan Akıncı, mizansen savaş ortamında kendisine verilen talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getirerek, hedefleri 12’den vurdu. Böylelikle milli TİHA Akıncı, ilk kez hava kuvvetlerini kapsayan bir tatbikat çerçevesinde hünerlerini sergilemiş oldu. 

Batman’dan havalandı, İzmir’deki hedefi vurdu

29 Ağustos’tan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet eden Bayraktar Akıncı, bugüne kadar özellikle terörle mücadele konusundaki başarılarıyla Mehmetçik’in gücüne güç kattı. Daha önce de bir başka deneme atışı esnasında Batman’dan havalanan Akıncı, İzmir’de belirlenen noktaları kusursuz bir şekilde imha etmiş ve yeniden Batman’a geri dönüş yapmıştı. 

Geçen sene 664 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Akıncı’nın ses getiren başarıları, tüm dünyanın da dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda milli TİHA Akıncı için bugüne dek 4 ülkeyle anlaşma sağlandı. Bayraktar TB2 SİHA için ise toplamda 22 ülke ile ihracat protokolü imzalandı. Yapılan anlaşmalar kapsamında, bu ülkelere teslimatlar 2023’ten itibaren başlayacak. Baykar firması, geçen sene İHA ve SİHA ihracatından toplamda 664 milyon dolarlık kazanç sağladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından paylaşılan verilere göre bu rakam, havacılık ve savunma alanında bir rekor olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)