Airbnb, son iki çeyrekte zarara uğradı

Airbnb’nin 2019 yılının son iki çeyreğinde ilk çeyreğine oranla zararının iki kat arttığı açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2019, 14:30 18.10.2019, 15:47
Airbnb, son iki çeyrekte zarara uğradı

Airbnb, ilk çeyrekteki yıllık kaybını son iki çeyrekte de ikiye katladı. Şirket tarafından ilk çeyrekte pazarlama ve satışa 367 milyon dolar harcama yapıldığı bildirildi. Bunun da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 58 daha fazla olduğunu ifade edebiliriz.

Airbnb 2020 yılında halka açılma planının, şirketin mevcut harcamalarındaki beklenmeyen artışlar sebebiyle ileri bir tarihe ertelenebileceği konuşuluyor.

Elde edilen bilgilere göre, şirket tarafından satış ve pazarlamaya dair ilk çeyrekteki zararları iki katına ulaştı. Airbnb, pazarlama ve satışa dair harcalamalarını ilk çeyrekte 367 milyon dolar seviyesine yükseltti. Bütün harcamaların ilk çeyrekte yüzde 47 artış gösterdiği açıklandı.

Airbnb’nin özel statüsü, yatırımcılar tarafından şirketin üç aylık dönemlerde tam olarak ne kadar kazanıp kaybettiğine ilişkin bilgi elde etmemizi engelliyor. Ancak yayınlanan yeni bilgiler, şirket tarafından yatırımcılara hitap edecek yeterli bir kazanç elde edip etmediğine dair soruları da ortaya çıkarıyor.

Airbnb, artan harcamaları onaylamadı

The Information’a yalnızca 2019 senesinin kullanıcıları desteklemek için büyük bir yatırım senesi olduğunu ifade etti Airbnb.

Aslında bu durum kafaları biraz karıştırıyor olabilir. Hatırlanacaktır WeWork de halka arz edilmeden ciddi kayıplarla karşılaşarak bunun sonucunda zincirleme olarak pek çok sıkıntıyla karşı karşıya gelmişti. Son olarak ise halka arzdan vazgeçen WeWork, şu anda ciddi olarak toparlamaya çalışıyor diyebiliriz.

Görünen o ki Airbnb de benzer bir problem yaşıyor gibi görünüyor. Fakat henüz gerçek bir tahmin yapabilmek için çok erken görünüyor. Tam tahminler için dördüncü çeyreğin sonunu beklememiz gerekebilir.

Yorumlar (0)