5 dakikada sonuç veren kit geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 dakikada sonuç veren "koronavirüs test kiti" geliştirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.03.2020, 12:21
5 dakikada sonuç veren kit geliştirildi

Kişinin 5 dakika içinde koronavirüs (Covid-19) sonucunu veren test kitinin Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA), acil kullanım izni aldığı duyuruldu.

Medikal cihazlar üreticisi Abbott tarafından yapılan açıklamada, şirketin laboratuvarlarında geliştirilen “Abbott ID NOW COVID-19” olarak isimlendirilen test kitinin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) genom dizilişlerini test ederek en hızlı moleküler test sağladığı ve 5 dakika içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sonucunu verdiği kaydedildi.

Test kitinin 5 dakika içinde kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) pozitif olduğunu, en geç 13 dakika içinde de negatif olduğunu test edebildiğine vurgu yapılan açıklamada, test kiti platformunun FDA'dan acil kullanım izni aldığı, yaklaşık 3 kg ağırlığında ve tost makinesi büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitinin, salgınla mücadele için alternatif bir test teknolojisi sunduğunun kaydedildiği açıklamada, kolay taşınabilirliğinden dolayı en çok ihtiyaç duyulan klinik gibi yerlerde konuşlandırabileceğinin altı çizildi.

Testlerin, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının kontrolünde önemli bir aşama olmaya devam ettiğinin anımsatıldığı açıklamada, gelecek haftadan itibaren Amerika Birleşik Devletleri sağlık sistemi için günlük 50 bin adet üretime geçileceği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)