120 bin senelik ayak izleri bulundu!

Suudi Arabistan'da 120 bin senelik ayak izlerine rastlandı. Böylece Arap Yarımadası'nda insan hayatına dair ilk bilimsel delilin bulunduğu belirtildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.09.2020, 15:15
120 bin senelik ayak izleri bulundu!

Suudi Arabistan'da 120 bin senelik ayak izleri bulundu.

Konuya ilişkin açıklama Turizm Kültürel Miras Bakanlığı Komisyonu'ndan geldi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki Tebük bölgesinde 120 bin senelik ayak izlerine rastlandığı ifade edildi. 

Söz komisyonun başkanlığını yürüten Casir el Herbeş, Riyad'da gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu.

Casir el Herbeş, Tebük bölgesinde bulunan bir gölün etrafında hem insanlara hem de fil, deve ve yabani hayvanlara ait ayak izlerine rastlandığını söyledi.

Arkeologlar tarafından 7 insan, 43 fil ve 107 deveye ait ayak izleri bulunduğuna dikkat çeken Casir el Herbeş, geyik, dağ keçisi ve boynuzlugillere ait farklı izlerin tespit edildiğini de kaydetti. 

Vahşi hayvanlara ait izler de var

Casir el Herbeş, 233 fil ve ceylana ait fosillere rastlandığını belirterek, vahşi hayvanların da Tebük bölgesinde yaşadığına dair delillere ulaşıldığını ifade etti. 

"2020'nin en önemli keşfi"

Söz konusu ayak izleri ile Arap Yarımadası'nda insan hayatına dair ilk bilimsel delinin bulunduğunu aktaran Casir el Herbeş, Tebük bölgesinin sahip olduğu doğal hayat koşulları ile biyolojik çeşitliliği konusunda yeni verilere ulaştıklarını söyledi. 

Turizm Kültürel Miras Bakanlığı Komisyonu, bunu 2020'nin en önemli keşfi olarak nitelendirdi. 

İki sene önce Tebük bölgesinde bulunan Nefud Çölü'nde de önemli izlere rastlanmıştı. Söz konusu çölde 85 bin sene öncesine ait insan kalıntılarına ulaşılmıştı. 

Yorumlar (0)