Osman Baydemir için kırmızı bülten istendi!

HDP'li Osman Baydemir için hazırlanan "kırmızı bülten" ve "iade talebi" Adalet Bakanlığına gönderildi.

SİYASET 17.09.2020, 15:41
Osman Baydemir için kırmızı bülten istendi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yurt dışına kaçan HDP'li Osman Baydemir hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında "kırmızı bülten" çıkarılması ve "iade talebi"nde bulunulması için Adalet Bakanlığına yazı gönderildi.

Soruşturma çerçevesinde Eski HDP Milletvekili Osman Baydemir'in farklı tarihlerde defalarca bölücü ve silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "yasama meclisi" olarak görülen DTK (Demokratik Toplum Kongresi) toplantılarına katıldığı ve burada "diplomasi komisyon üyesi" sıfatıyla konuşma yaptığı, PKK'lı teröristlerin cenazelerine katıldığı, bölücü terör örgütü PKK'ya müzahir bazı basın-yayın organlarında yapılan çağrılara uyarak yasa dışı faaliyet ve etkinliklerde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği de, yurt dışına kaçan HDP'li Osman Baydemir hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanması için yakalama kararı çıkardı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışında bulunan HDP'li Osman Baydemir için "kırmızı bülten talebi" ve "iade talebi" yazılarını Adalet Bakanlığına gönderdi.

İngiltere'nin yetkili adli makamına gönderilen talepnamede HDP'yli Osman Baydemir hakkında sürdürülen terör soruşturmasının sonuçlandırılabilmesi için Türkiye'ye iadesinin yapılması istendi.

Yorumlar (0)