Zorbalığın böylesi! Eczacılara ilaç kutularını fırlattı

Türk Eczacıları Birliği, eczacılara sözlü ve fiziksel şiddet uygulayarak ilaç kutularını fırlatan zorbanın bulunmasını talep etti. 

YAŞAM 25.08.2020, 11:58

Eczacılara karşı bir zorbalık örneği daha sergilendi.

Türk Eczacıları Birliği tarafından paylaşılan görüntüler adeta şaşkınlığa uğrattı.

27 Temmuz 2020 tarihli kamera görüntülerinde bir eczaneye giren zorbanın, eczacılara yönelik sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı fark edildi. 

Söz konusu şüpheli, önce masada yer alan eşyaları fırlatırken, daha sonra da elinde bulunan paketi de eczacıların üstüne fırlatmaya başladı.

Zorbanın yanında bulunan kadının, olaya müdahale edemediği görüldü. Şüphelinin eczaneden ayrılırken bile eşyaları fırlatmaya devam ettiği görüldü. 

Türk Eczacıları Birliği: Hukuki yaptırım gerekli

Türk Eczacıları Birliği tarafından söz konusu olaya ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda, eczane çalışanlarına, insaniyetini yitirmiş bir kişi tarafından fiziksel ve sözlü şiddet uygulanmasının asla kabul edilmediği belirtildi.

Hiçbir sağlık görevlisinin şiddete kurban verilmeyeceğine dikkat çekilen paylaşımda, sağlıkta şiddetin normal hale gelmesine müsaade edilmeyeceği kaydedildi.

Paylaşımda, Türk Eczacıları Birliği'nin, saldırıya ilişkin hukuki yaptırımların uygulanmasını istediği ve konuyu takip etmeyi sürdürecekleri ifade edildi. 

Yorumlar (0)