Yörükler göçe hazırlanıyor… Toroslar’da kar temizliği başladı

Her sene yaz aylarında Toroslar’ın zirvelerine göç eden Yörüklerin yolculukları esnasında sıkıntı yaşamamaları için harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede kar temizleme çalışmalarına başladı. 

YAŞAM 30.05.2022, 13:43 31.05.2022, 10:30
Yörükler göçe hazırlanıyor… Toroslar’da kar temizliği başladı

Yörüklerin rahat ve sorunsuz bir göç yolculuğu için gerçekleştirilen kar temizliği, her sene düzenli olarak yapılıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerimiz ve Muhtarlık İşleri Dairesi personelleri, Yörük vatandaşlarımızın göç yolculuğu öncesi kar temizleme çalışmalarına başladılar. Güzergâh üzerindeki tüm yollar iş makineleri eşliğinde karlardan temizleniyor” ifadelerine yer verildi. 

4 metreyi aşan kar yığınları temizlendi

Yörükler, yaz aylarında genellikle Çamlıyayla ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan Çatak, Sayındibi ve Büklüboyun güzergâhları üzerinden göç yolculuğuna çıkıyorlar. Bu bölgelerde sıkıntı yaşanmaması için harekete geçen ekipler, yol üzerinde karları temizleyerek yolları ulaşıma açıyor. Bazı bölgelerde 4 metreye kadar ulaşan kar yığınlarını uzun uğraşlar sonucu temizlemeyi başaran ekipler, hayvanlarını meralara götüren Yörüklerin, daha güvenli ve rahat yolculuk yapabilmeleri adına mesailerine devam ediyor. 

“Belediyemiz buraları temizleyerek bize büyük bir kolaylık sağladı”

Göç öncesi açıklamalarda bulunan Adem Yalçın, kendisinin de bir Yörük olduğunu dile getirerek, “Bu tarz çalışmalar bizim için çok önemli. Emeği geçen bütün personellere teşekkür ediyoruz. Vahap başkanımıza da çok teşekkür ederiz. Her yıl olduğu gibi bizler bu sene de göçe hazırlanıyoruz. Bizler sıkıntı yaşamayalım diye belediyemiz büyük bir gayret gösteriyor. Hayvancılık yaptığımız için göç etmek zorundayız. Bu güzergâh da bizim ana yolumuzu oluşturuyor. Her sene bu güzergâhı takip ederiz. Bazı yerlerde kar yığınları metrelerce yükseklikte. Belediyemiz buraları temizleyerek bize büyük bir kolaylık sağladı. Hepsine bir kez daha teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)