Yıkılan binaya ilişkin yeni gelişme: Soruşturma başlatıldı!

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde son depremde hasar aldığı için boşaltılan bir bina yıkıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, şu an için can kaybının olmadığını belirterek, "Çökmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak üzere alınması." dedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

YAŞAM 14.02.2020, 15:00 14.02.2020, 17:26
Yıkılan binaya ilişkin yeni gelişme: Soruşturma başlatıldı!

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde bir bina çöktü. Binanın boş olduğu fakat yoldan geçenlerin de olduğu ifade edildi.

Bahçelievler ilçesine bağlı Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta yer alan 7 katlı bir bina çöktü. 

Çöken binanın yanındaki binaların da hasara uğradığı belirtildi. 

Binanın boş olma sebebi ise 5,8 büyüklüğündeki depremde zarar görmesi olarak açıklandı. 

Mahalle halkı, itfaiye ekiplerine bina yıkıldığı anda yoldan geçenlerin olduğunu söyledi.

Ekipler, yoldan geçenlerin enkaz altında kalıp kalmadığını araştırıyor.

Soruşturma başlatıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 2.5 katının kaçak olduğu anlaşılan binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı.

"Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı"

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, "Kentsel dönüşüm yapılmak üzere 1 ay önce boşaltılmıştı. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı. Binada herhangi biri yaşamıyordu. Yıkım ekipleri yıkıp yenisine başlayacaklardı. Binaya boş kağıdı vermiştik. Her iki yanındaki bina ise yeni binalar." açıklamasında bulundu.

Valilik: Olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır

İstanbul Valiliğinden olaya ilişkin açıklama geldi. 

Açıklamada, "Bahçelievler ilçemiz Siyavuspaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir." ifadeleri kullanıldı. 

Belediye Başkanı Bahadır: Şu an için can kaybı yok

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, şu an için can kaybının olmadığını belirterek, "Alt kata boş olduğu için kağıt toplayıcısı girdiği söyleniyor. Bazı görgü tanıkları çıktığını söylüyor. Çalışmalar devam ediyor. Yandaki binalar önlem amaçlı boşaltıldı. 7 katlı bina. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım hazırlıkları başlamış. Oturan kimse yok. Kullanılmadığı için alt katına birkaç hurdacının girdiği söyleniyor. Şu anda çalışıyoruz. Yıkılan binanın altında acaba hurdacı var mı diye ona bakıyoruz." diye konuştu. 

Bahadır, binanın bir ay önce boşaltıldığını kaydederek, "Çökmenin nedeni boşaltılan binadaki kolon demirlerinin satılmak üzere alınması." dedi.

Yorumlar (0)