Yere yığıldı ama kimse yardım edemedi

Yere yığılan vatandaşa, koronavirüs korkusuyla kimse müdahale edemedi.

YAŞAM 24.03.2020, 10:49 24.03.2020, 15:00

Bingöl’de fenalaşarak yere yığılan epilepsi hastası bir vatandaşa, koronavirüs (Covid-19) kaygısıyla kimse müdahale edemeyerek izlerken, durum hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirildi.

Olay, Bingöl şehir merkezinde Genç Caddesi’nde yaşandı. Epilepsi hastası olduğu belirtilen 55 yaşındaki R.D., nöbet geçirerek kaldırım üzerinde yığıldı. Yere düşen vatandaşı gören çevredekiler ise Türkiye'de de hızla yayılan koronavirüs endişesiyle müdahale edemeyerek durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Yaşanın durumu uzakta bekleyerek izleyen vatandaşların üzgün oldukları ancak koronavirüs nedeniyle çaresiz kaldıkları o anları ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kısa sürede olay yerine ambulansla gelen sağlık ekipleri, 55 yaşındaki R.D. isimli vatandaşı devlet hastanesine götürdü. Epilepsi hastası vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yaşanan olayı gören esnaflardan Mehmet Balat, “Burada bir vatandaşımız bayıldı. Ama bu koronavirüs salgınından dolayı kimse yanaşamadı, 112’yi aradık ve çaresiz beklemeye başladık. Ekipler gelip ambulansla götürdüler. Bu hastalıktan dolayı kimse kimseye yanaşmıyor, o korku herkeste var.” diye konuştu.

Yorumlar (0)