Yangını polis ve jandarma söndürdü!

Şanlıurfa'da inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde çıkan yangın, TOMA araçları tarafından kontrol altına alındı.

YAŞAM 14.08.2019, 00:07
Yangını polis ve jandarma söndürdü!

Şanlıurfa'da inşaat malzemeleri satışı yapan bir iş yerinde çıkan yangın, TOMA ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Şanlıurfa'nın Sancaktar Mahallesi'nde inşaat malzemeleri satışı yapan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangının diğer iş yerlerine sıçramaması için polis ve jandarma TOMA araçları büyük çaba sarf etti. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de olay yerine gelerek arazözlerle söndürme çalışmalarına eşlik etti.

Yangından yükselen dumanlar o kadar güçlüydü ki, kentin birçok noktasından görüldü. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de olumsuzluk yaşanmaması için bölgede bekletildi. 

İş yeri sahiplerinin de çevik kuvvet ekipleriyle bazı malzemeleri taşıyarak yangından kurtarmaya çalıştığı görüldü. Olaya müdahale eden itfaiye erlerine zehirlenmeye karşı zaman zaman ayran dağıtıldı.

İtfaiye ekiplerinin yangına daha iyi müdahale edebilmesi için bölgedeki duvarlar iş makineleri tarafından yıkılarak kolaylık sağlanmaya çalışıldı.

Yangının büyüklüğü nedeniyle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını izledi ve yetkililerden bilgi aldı. Akşam saatlerinde başlayan yangının sebebinin yapılacak incelemenin ardından belli olacağını aktaran Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şu açıklamayı yaptı:

"Yangının yaşandığı yer Şanlıurfa'nın inşaat malzemelerinin satıldığı en büyük iş yerlerinden birisi. Kimyasal bazı maddeler olduğu için ilk andan itibaren Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerimizin itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Kimyasal maddeler olduğundan söndürme zorlaşınca emniyet, jandarma TOMA ve DSİ ile AFAD ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Çok şükür insanlarımızda bir şey yok, can kaybı yok. İş yeri sahiplerinden birisinin üzüntüden olduğunu değerlendirdiğimiz bir kalp spazmı var. Onun da hayati bir tehlikesi yok çok şükür, hastanede kontrol altında."

Polis ve jandarma TOMA'ları ile itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınan yangında iş yeri tamamen kullanılamaz hale geldi. 

Yorumlar (0)