Uyuşturucu operasyonu: 85 gözaltı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, çok sayıda polis ekibinin katılımıyla drone ve helikopter destekli olarak uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 85 kişi gözaltına alındı. 

YAŞAM 11.09.2021, 10:37 12.09.2021, 09:31
Uyuşturucu operasyonu: 85 gözaltı

Bursa’da, Gemlik ilçe merkezi ile birlikte Küçükkumla Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisine ulaşan Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipler ile yaklaşık olarak bin polisin katılımıyla, eş zamanlı 50 adrese şafak baskını düzenledi.

85 kişi gözaltında

Uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 85 şüphelinin adresine, drone ve helikopter destekli operasyon gerçekleştirildi.

Şüpheliler tek tek yakalanarak gözaltına alındı. Narkotik köpeklerinin katılımıyla beraber ev ve iş yerlerinde katılımıyla aramalar yapıldı.

Aramalar sonucunda 1 kilo 800 gram sentetik kannabinoid, 3 kilo 400 gram metamfetamin, 50 gram esrar, 30 adet uyuşturucu, 20 ecstasy tablet ve uyarıcı madde içeren yeşil reçeteye tabi ilaç, 4 adet hassas terazi, 11 adet tabanca ve bunlara ait 105 adet fişek, 3 tüfek ve bu tüfeklere ait kartuş ele geçirildi.

Müzik sisteminden uyuşturucu çıktı

Küçükkumla Mahallesi’nde bulunan 2 katlı bir evde, uyuşturucu tacirlerinin, bir miktar uyuşturucu hassas terazi ile maddeyi evdeki müzik tesisatına ait kolanlara sakladığı tespit edildi. 5+1 olarak bilinen müzik sistemine saklanan uyuşturucu maddeyi, eğitimli olan narkotik köpekleri buldu.

Operasyonlara sonucunda 85 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlar polis otobüsleriyle Bursa'daki Narkotik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

72 kişi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 85 şüpheliden 72'si tutuklandı.

11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 şüpheli ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)