Üsküdar’da çürüyen binanın balkonu çöktü 

Üsküdar’da 25 senelik, çürümeye yüz tutmuş 5 katlı binanın birinci katındaki balkon çöktü. Ölü ya da yaralı kimsenin bulunmadığı olayda binadakilerin tahliyesi başladı. 

YAŞAM 08.04.2021, 14:15 08.04.2021, 17:09
Üsküdar’da çürüyen binanın balkonu çöktü 

Üsküdar Bulgurlu Mahallesinde bulunan 5 katlı bir binanın birinci katında beklenmeyen bir olay meydana geldi. Bir kişinin yaşadığı dairenin balkonu, bilinmeyen bir sebep yüzünden çöktü. 

Balkonun yarısının düştüğünü, yarısının da daireye bağlı olarak havada durduğunu gören vatandaşlar, buldukları demir ve beton çubuklarla balkonun kalanı da çökmesin diye destek verdiler.



Mahalle sakinleri durumu ekiplere haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerin ilk gözlemleri sonucunda balkonun demirlerinin çürüdüğü, çökmenin de bu sebepten kaynaklandığı belirlendi. 



Bina boşaltıldı

Şans eseri yaralı ya da ölünün olmadığı olay sonrasında binadakilerin tahliyesi başladı. Olay yerine gelen belediye ekipleri hem binada hem de çevresinde güvenlik önlemleri aldı. 



Sitenin yanındaki bir dükkanda esnaflık yapan Şakir Hikmetoğlu isimli vatandaş ise binanın oldukça eski olduğunu, yapımında deniz kumu kullanıldığını ve demirlerin incecik kaldığını ifade eden bir açıklama yaptı. 

Yorumlar (0)