Ukrayna'da iki Türk kadını öldürdü, dolandırıcı olduğu öğrenildi!

Ukrayna'da tıp fakültesi öğrencisi Buket Yıldız ve Zeynep Hüsnübeyi'ni öldüren Hüsnü Can Çökmez'in yargılanma süreci başladı.

YAŞAM 15.11.2019, 16:54
Ukrayna'da iki Türk kadını öldürdü, dolandırıcı olduğu öğrenildi!

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Buket Yıldız ve Zeynep Hüsnübeyi'nin aile yakınları ve avukatları katılırken tutuklu sanık Hüsnü Can Çökmez ve avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu. Çökmez, kimlik tespiti için sorulan "Mesleğiniz nedir?" sorusuna dolandırıcılık yaptığını, aylık kazancının 100 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Suçlamaları kabul etti

Suçlamaları kabul ettiğini söyleyen Çökmez, bir süre birlikte olduğu Buket Yıldız'la 2017'de internet üzerinden tanıştığını, anlaşamayıp ayrıldıklarını, ayrılık sebebinin ise Almanya'da yaşayan Şeref Aslantürk olduğunu söyledi. Çökmez, ayrılmadan önce Ukrayna'ya neredeyse 20 sefer gittiğini, ayrılık sonrası ile internet ve telefon üzerinden görüşmeye devam ettiklerini belirterek "Ben Ukrayna'ya 16 Aralık 2018 tarihinde [...] tekrar barışmak için gittim [...] ancak kendisi Şeref ile olan birlikteliğini gerekçe göstererek benimle barışmayı kabul etmedi" ifadelerini kullandı.

"Bıçak nasıl elime geçti hatırlamıyorum"

Olayın üzerine psikolojisinin bozulduğunu ve Türkiye'ye dönmediğini söyleyen Hüsnü Can Çökmez, 31 Aralık'ta Buket Yıldız'ı evinde ziyaret ettiğini söyledi. Çökmez, Yıldız'ın evine gidişi hakkında "Bana küfür etti ve tokat atmaya başladı. Sinirlendim ve olay gerçekleşti. Ayrıca kendisi bana tokat attıktan sonra bıçak getirmişti. Bıçağı sol göğüs bölgeme tuttu, bir şey yapmadan geri çekti. Bıçağın benim elime nasıl geçtiğini hatırlamıyorum. Buket ile o gün aramızda nasıl bir diyalog geçti, onu da hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

"Hatırlamıyorum"

Buket Yıldız'ın ev arkadaşı Zeynep Hüsnübeyi'ni de öldüren sanık, o olayı da "gerçekten hatırlamıyorum" ifadeleriyle tanımladı. Olaya "hırsızlık süsü verme" niyeti olduğunu itiraf eden sanık, iki kadını öldürdükten sonra Türkiye'ye dönüp olay hakkında bir arkadaşıyla konuştuğunu, olay üzerine intihar etmek için bir mezarlığa gittiğini fakat arkadaşının polise haber vermesi üzerine yakalandığını belirtti. Sanık Çökmez, iki kadının ölümü hakkında herhangi bir plan yapmadığını söyledi. Mahkeme başkanının birçok sorusunu "Hatırlamıyorum" diye cevaplayan Çökmez, müşteki avukatlarının tüm sorularına aynı yanıtı verdi.

Savcı soru sormadı

İddia makamı olan savcının sorularını da yanıtlamak istemediğini söyleyen sanığın bu ifadesi üzerine duruşma savcısı, davanın sonraki aşamaları gelene kadar herhangi bir soru sormayacağını belirtti.

"Ölümlerini seyretmiş, hatırlamıyor!"

Öldürülen Buket Yıldız'ın annesi Cenan Yıldız, sanık Çökmez'in kızına devamlı baskı uyguladığını ve olayı planladığını çünkü olay yerine elinde bir bıçakla gittiğini söylerken baba Levent Yıldız ise "Sevdiği kişiyi bıçaklamış. Başında can çekişmesini ve kızımın arkadaşının ölümünü seyretmiş ve hatırlamıyor" ifadeleriyle kızının ölümüne isyan etti.

Savcı, "top çeviriyor" diyerek eleştirdi

Duruşma savcısı Faik Ateş, sanık Çökmez'in "top çevirdiğini" söyleyerek "Biz iddia makamı olarak sanığın gelecek celselerde en azından vicdani olarak ve maktüllerin yakınlarına bir borç olarak yaşanan süreci eksiksiz şekilde anlatacağını ummak istiyoruz. Sanığın hatırlayamadığı şeklindeki beyanları karşısında dolandırıcılık suçu yönünden UYAP kaydı bulunmaktadır. Dolandırıcılık suçu için nispeten kıvrak bir zeka gerektirdiği hususları gözetildiğinde sanığın bu celse deyim yerindeyse top çevirme amacıyla bu tür beyanlarda bulunduğu aşikardır" ifadeleriyle Çökmez'i eleştirdi.

"Kendimizi frenledik, çünkü yargıya güveniyoruz"

İki maktûlenin aileleri, duruşmadan sonra adliyenin önünde basına konuştu. Zeynep Hüsnübeyi'nin babası Yurdal Hüsnübeyi, "Canlarımızı kaybettik. Kızlarımız için ne desek yetersiz kalıyor. Hepimiz hayatlarımızı kaybettik kızlarımızla beraber. Türk adaletine güveniyoruz" ifadelerini kullandı. Levent Yıldız ise "Mahkemenin duyarlı bir şekilde bakması, olayla ilgilenmesi çok hoşumuza gitti. Umarım kadın cinayetlerini en alt düzeye indiririz, bu cani de en üst düzeyden bir ceza alır. İlk sefer gördüm, hissettiğimi içimde tuttum. Kendimizi frenledik, çünkü yargıya güvenimiz sonsuz" şeklinde konuştu.

Cenan Yıldız, "Ne hissedebilirim ki. İçim yanıyor, acıyor. Paramparçayım. Aile boyu parçalandık. Canımızı kaybettik biz. Sonuç alacağımızı biliyoruz, çünkü herşey ortada. Tek dileğimiz başka kadınlar, başka gençler yanmasın, başka annelerin canı acımasın, evlatlarından olmasın" ifadeleriyle evladını kaybetmenin acısını dile getirdi.

İki kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Dava için hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Hüsnü Can Çökmez hakkında "canavarca hisle birden çok kişiyi öldürmek", "bina dahilinde hırsızlık", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarını işlemesinden dolayı iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talebi bulunuyor.

Yorumlar (0)