Türkiye ve dünyada en çok görülen rüyalar: Google verileri ortaya çıkardı

Google tarafından paylaşılan veriler, dünya üzerinden en fazla görülen rüyaları gün yüzüne çıkardı. En fazla aratılan rüyaların başında yılanların bulunduğu görüldü.

YAŞAM 07.12.2022, 11:02 07.12.2022, 11:09
Türkiye ve dünyada en çok görülen rüyalar: Google verileri ortaya çıkardı

Uyku sağlığı ile düzeni hakkında çalışmalar gerçekleştiren ve içerikler paylaşan Birleşik Krallık (BK) merkezli bir kuruluş, Google'da gerçekleştirilen aramaların verilerini bir araya getirdi.

Türkiye ve Brezilya aynı rüyayı aratıyor

Bütün ülkelerin hangi rüyalarını sorguladığını inceleyen araştırmacılar, bunları bir araya getirerek yayınladı. Veriler, dünya çapında en fazla aratılan rüyaların yılanlar ile ilgili olduğunu ortaya çıkardı.

Rüyada yılan görmeyi Google üzerinde aratan ilk ülkelerden birisinin Türkiye olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre, "rüyada yılan görmek" ifadesi, Türkiye’de ayda 214 bin, Brezilya'da ise ayda 352 bin defa internette aratılıyor.

Türkiye ve Brezilya'nın ardından rüyaların yılanlar ile ilişkilendirdiği ülkeler içerisinde Umman, Portekiz, Finlandiya, Ukrayna, Rusya, İsrail, İran, Kazakistan ve Afganistan yer aldı. Söz konusu rüyaların zehirli sürüngenlerin hem çok rastlanmadığı hem de yaygın olarak görüldüğü bölgelerde aratılması dikkat çekti.

Batı Avrupa’nın büyük bir bölümü rüyada diş dökülmesini aratıyor

Dünya çapında yılanların ardından en fazla görülen rüyalar ise dişlerin dökülmesi ile ilgili. Toplanan verilere göre, BK de içerisinde olmak üzere Batı Avrupa'nın büyük bir bölümünde, Kuzey Amerika ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde en fazla "rüyada dişlerin dökülmesi" şeklinde ifadeler aratılıyor.

ABD’de ayda 81 bin arama gerçekleştiriliyor

ABD'de rüyalar ile ilgili ay içerisinde 81 bin defa arama yapıldığı ifade ediliyor. ABD'lilerin çoğunlukla Google’da arattığı diğer rüyalar içerisinde ise tatile çıkmak ya da örümcek gibi tehlikeli hayvanlar ile karşılaşmak bulunuyor.

Öte yandan Bahreyn, Irak ve Suudi Arabistan’da evlilik, Danimarka, Lübnan ve Kuveyt’te ise hamilelik en fazla görülen rüyalar içerisinde yer alıyor.

Yorumlar (0)