Tuğgeneral Cankıymaz’ın, 20 yıl hapsi isteniyor 

Eski Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Cankıymaz’ın “FETÖ’ye üye olmak” ve “belgede sahtecilik” suçlarından hapsi isteniyor. 

YAŞAM 26.04.2021, 09:43 26.04.2021, 20:38
Tuğgeneral Cankıymaz’ın, 20 yıl hapsi isteniyor 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre eski Milli Savunma Bakanlığı Personel Dair Başkanı olan emekli Tuğgeneral Nuri Cankıymaz’ın 20 seneye kadar hapsi isteniyor.

Resmi belgede sahtecilik ve silahlı terör örgütü üyeliği (FETÖ) sebebiyle istenen bu cezanın sebebi ise hem kendi üzerine kayıtlı olan hem de Hüseyin T. ismine kayıtlı olan bir hat üzerinden “mahrem imamlar” ile iletişime geçmek.

Cankıymaz’ın ayrıca Ankara’da görev yaptığı 2010-2013 döneminde küresel haberleşme ağı içerisinde yer aldığı ve ankesörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlarla iletişime geçtiği bilgisi de yer aldı.



“FETÖ ile ilişkili personel listesinde”

Cankıymaz hakkında hazırlanan iddianamede yer alan diğer ayrıntılar ise Tuğgeneral’in ilk görev yerindeki eski ev arkadaşının FETÖ üyesi olduğu ve Yurtta Sulh Konseyi üyesinin ofisinde yapılan aramada bulunan “FETÖ ile ilişkili personel listesinde” adının bulunduğu yönünde. 

İddianamede ayrıca Cankıymaz’ın, 24 Şubat 2021 tarihinde, Edirne Meriç’ten Yunanistan’a kaçmak üzere kaçak kimlik ile yola çıktığı ve jandarma ekipleri tarafından yakalandığı da belirtildi.

“FETÖ üyesi değilim”

20 seneye kadar hapsi istenen Cankıymaz, verdiği ifadede, üzerine atılan tüm suçlamaları reddetti ve örgüt ile hiçbir şekilde bağının olmadığını vurgularken Yunanistan’a kaçmak için Meriç’e gittiğini doğruladı. 

Yorumlar (0)