Trabzon'da 15 işçi facianın eşiğinden döndü

Trabzon Yomra'da öğle saatlerinden itibaren etkisini devam ettiren sağanak yağış sele sebep oldu. İlçede yol yapım şantiyesinde olan 15 işçi ise selden kıl payı kurtuldu.

YAŞAM 08.07.2020, 20:21 08.07.2020, 19:47
Trabzon'da 15 işçi facianın eşiğinden döndü

Trabzon Yomra'da öğleyin etkisini göstermeye başlayan sağanak yağışın ardından kimi dereler taştı, bazı yollarda ise heyelan gözlendi.

Özdil'de yol yapım şantiyesinde gerçekleşen sel ve heyelan sonucu 15 işçi sel sularından kıl payı kurtuldu.

"Camdan çıkıp kendimi kurtardım"

İşçilerden Halil İbrahim Metin, camı kırıp selden kurtulduğunu ifade ederek sabah yemek yapmak için kalkıp öğle yemeğinden sonra yattıklarını söyledi. Uyandığında ranzasının su olduğunu ve bağırıp çağırmasına rağmen kimsenin duymadığını, bir arkadaşının geldiğini ve onun yardımıyla birlikte camı kırıp dışarıya ulaştığını söyleyen Metin, camdan çıkıp kendisini kurtardığını kaydetti.

Şantiyede görevli Murat Aksoy, zor bir şekilde kurtulduğunu ifade ederek, sel sırasında şantiyede çalıştıklarını ve 15 kişinin olduğunu söyledi. Özdil yolunun yapılması için kurulan bir şantiyede olduklarını ifade ederek, öğleden sonra saat 3 gibi yağışın şiddetini arttırdığını ve şantiyenin üst kısmında bulunan ırmağın aniden patladığını söyledi.

Yorumlar (0)