Tek teker operasyonu!

Doğa gezisinde ağır yaralanan kişiyi sarp ve kayalık araziden ambulans helikopter alamayınca devreye askeri helikopter girdi ve "tek teker" yöntemiyle hastayı aldı.

YAŞAM 10.08.2020, 14:02
Tek teker operasyonu!

Erzincan'da önce arkadaşlarıyla piknik yapan ardından doğa yürüyüşüne çıkan bir kişi düşerek ağır yaralandı. Yaralı kişi için seferber olan sağlık ekiplerine zorlu doğa koşulları izin vermeyince devreye TSK girdi.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin Gökseki Boğazı Koşan Deresi mevkisinde birlikte piknik yaptığı arkadaşlarına biraz yürüyüş yapmak istediğini söyleyen Şerif Özmen isimli kişi, çıktığı doğa yürüyüşünden uzun zaman gelmeyince arkadaşları durumu önce 156 Jandarma'ya bildirdi.

İhbar üzerine AFAD (Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı), UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), Jandarma ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerinin de katılımıyla arama-kurtarma operasyonu başlatıldı. Bir süre sonra Şerif Özmen isimli kişi, arazide ağır yaralı durumda bulundu.

Ekipler yaralı durumdaki adamı alması için bölgeye Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopter çağırdı. Şerif Özmen'in bulunduğu bölgenin tamamının sarp ve kayalık olması sebebiyle 3 kez deneme girişiminde bulunmasına rağmen ambulans helikopter iniş gerçekleştiremedi.

Helikopterdekilerin hayatının riske girmesi üzerine bu kez de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istendi. Destek talebi üzerine bölgeye askerî helikopter sevk edildi.

Tunceli'den havalanan ve kısa süre sonra bölgeye gelen askerî helikopter, yaralanan Şerif Özmen'i yerden alabilmek için meşhur tek teker yöntemini kullandı.

Helikopterin tek tekerini yere temas ettiren ve diğer tekerleri havada tutan tecrübeli askerî pilot, yaralının helikoptere konulması üzerine bölgeden ayrılarak Erzincan Askerî Havalanına gitti.

Şerif Özmen isimli kişi, askerî helikopter gelmeden önce hazır bekletilen ambulansla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Şerif Özmen'in hayati tehlikesinin bulunmadığı, durumunun kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)