Sümela Manastırı'nda ayin düzenlendi!

Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayine yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 70 kişi katılım gösterdi. 

YAŞAM 15.08.2020, 11:45
Sümela Manastırı'nda ayin düzenlendi!

Sümela Manastırı'nda Hristiyan Ortodoksların yılda bir ayin yapmasına müsaade ediliyor. Sümela Manastırı'nda bugün 7'nci ayin düzenlendi. 

"Meryem Ana'nın göğe yükselişinin yıl dönümü" için düzenlenen ayine katılacak olan Hristiyan Ortodokslar, sabah erken saatlerde Sümela Manastırı'na geldiler. 

Jandarma ekipleri tarafından Sümela Manastırı etrafında yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı görüldü. Söz konusu ekipler, hassas burunlu köpekler ile beraber Sümela Manastırı'nın içinde arama gerçekleştirdi. 

Ziyaretçiler, ayinden önce Sümela Manastırı'nın girişinde beklediler, ardından Trabzon Valiliği tarafından kendilerine tahsis edilen giriş kartları ile içeriye girdiler.

Ayin, Sümela Manastırı'nın restorasyonu sebebiyle dört senedir yapılamıyordu. Bu sene yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri sebebiyle ayine 70 kişi katılım gösterebildi. 

Ayine katılanlar arasında Büyükelçi Christian Berger'in de yer aldığı görüldü. 

Önceki senelerde Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından düzenlenen ayin, bu sene Patrikhane görevlileri tarafından yönetildi. 

Sümela Manastırı'na söz konusu ayin sebebiyle saat 14.00'e kadar başkalarının alınmayacağı ifade edildi. Ayinden sonra vatandaşlar, Sümela Manastırı'nı saat 14.00 ile saat 20.00 arasında ziyaret edebilecek. 

Yorumlar (0)