Sokak hayvanlarını beslemek için her gün kilometrelerce yol katediyor

Hayvansever Rukiye Toptaş Evcim, "Sokaktaki dostlarımız dağ başında yalnız kalınca yiyecek bulma problemi yaşıyor. Ben de imkanım el verdiğince onları beslemek için çabalıyorum. Bunu içimden gelerek yapıyorum." dedi.

YAŞAM 04.04.2021, 01:40 04.04.2021, 16:33
Sokak hayvanlarını beslemek için her gün kilometrelerce yol katediyor

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde ikamet eden hemşire Rukiye Toptaş Evcim, her gün kilometrelerce yol katederek sokaktaki dostlarımıza yiyecek götürüyor.

Yenikent Mahallesi'nde oturan ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde görevli Evcim, 2 yıl evvel can dostları beslemeye başladı.

Evcim, görev yaptığı hastaneden artan yemekler ve kendi olanaklarıyla aldığı yiyeceklerle evine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Beylikdağı mevkiine her gün giderek sokak hayvanlarının karnını doyuruyor.

"Herkes duyarlı olmalı"

Hayvansever kadın, sokaktaki kimsesiz canlara karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini, özellikle kötü hava koşullarında sahipsiz hayvanların yiyecek bulmakta zorluk çektiğini kaydetti.

Araç çarpması neticesinde can veren yeni doğum yapmış köpeğin yavrularını da sahiplendiğini dile getiren Evcim, "Yavrular da yola çıkarak anneleri gibi yiyecek ararken can vermesinler diye bu işe çok daha sıkı sarıldım. Yavruların soğuk havadan etkilenmemesi için arkadaşlarımla birlikte bir yer yapmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Evcim, sokaktaki dostlarımızın korumasız olduğuna işaret ederek, "Sokaktaki dostlarımız dağ başında yalnız kalınca yiyecek bulma problemi yaşıyor. Ben de imkanım el verdiğince onları beslemek için çabalıyorum. Bunu içimden gelerek yapıyorum." dedi.

Meşakkatli ve yorucu bir görev üstlendiğini kaydeden Evcim, sokaktaki dostlarımızın karnını doyurmanın her şeye değer olduğunu, imkanları el verdiği müddetçe bu işi yapmayı sürdüreceğini ifade etti.







Yorumlar (0)