Sırtını çivili tablaya verip karnında 10 kiremit kırdırdı

Manisa’da yaşamını sürdüren İranlı karate antrenörü Reihaneh Ghiyasvand, kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek maksadıyla çivili bir tablaya sırtını dayayarak karnında balyoz ile 10 kiremit kırdırdı. Ghiyasvand cesaret isteyen bu gösterinin aslında bir teknik gerektirdiğini ifade etti.

YAŞAM 23.09.2021, 15:11
Sırtını çivili tablaya verip karnında 10 kiremit kırdırdı

Genelde erkek karatecilerin yapmış olduğu ölümcül gösteriye bu defa Manisa’da İranlı kadın karate antrenörü Reihaneh Rotivand Ghiyasvand imzasını attı. Üstünde çiviler olan bir tablanın üstüne sırt üstü şekilde uzanan ve karnının üstüne yaklaşık olarak 25 kiloluk 10 kiremit yerleştiren Ghiyasvand, yaklaşık olarak 25 kiloluk balyoz darbesiyle beraber 50 kiloluk bir baskıyı başarılı bir şekilde karşıladı ve şovunu bitirdi. Kiremitlerin kırılması sonrası, “Şükür iyiyim” diyen Ghiyasvand, bütün dünyada erkeklerin ve kadınların eşit olduğunu göstermek için gösteriyi gerçekleştirdiğini ifade etti.

50 kiloluk baskıyı başarılı bir şekilde karşıladı

27 senedir karateyle ilgilenen Ghiyasvand, “Karate hocasıyım ve İranlıyım. Shitoryu branşındayım. Bugün cesaret isteyen bir şov yapmak istedim. Profesyonel olarak 27 yıldır karate yapıyorum. 6 yıldır Türkiye’deyim. Karate wushu gibi sporlar birer savaş sporu değil teknik. Kendine güvenmek ve cesaret önemli. Yapmış olduğum şov hareketinde erkek-kadın eşitliği benim için vatanın tüm dünya olduğu mesajını vermek istiyordum. Özellikle Türkiye’ye bizlere sunmuş olduğu imkanlar için teşekkür ederim.” dedi.

“Çok başarılı ve karın kasları çok güçlü”

Antrenör ve uluslararası hakem İlhan Koç ise, tehlikeli gösteride kiremitleri balyozla kırdı. Koç, “Bundan 25-30 yıl önce ölüm gösterileri gerçekleştiriyordum. Bundan çok daha fazla tehlikeli gösterileri erkek olarak yapıyordum. İlk defa bir kadın Manisa şehrinde biraz ilgi hareket olsun diye 10 kiremit koyup balyozla kiremitleri kırdık. Çok başarılı ve karın kasları çok güçlü. Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.

Yorumlar (0)