Sığındığı arkadaşının evinde canından oluyordu: KADES sayesinde kurtuldu

Adana’da eşiyle problem yaşayan bir kadın, sığındığı arkadaşının evinde alıkonuldu ve darp edilip yakılmak istenirken KADES uygulaması sayesinde kurtuldu.

YAŞAM 26.04.2021, 13:14 27.04.2021, 09:57
Sığındığı arkadaşının evinde canından oluyordu: KADES sayesinde kurtuldu

Adana’da bir kadın, kocasıyla yaşadığı problemler sebebiyle sığındığı arkadaşının evinde neredeyse canından oluyordu.

KADES sayesinde kurtuldu

Adana’nın Seyhan ilçesinde iddiaya göre, eşiyle problem yaşayan 26 yaşındaki H.Y., gidecek hiçbir yeri olmaması sebebiyle 28 yaşındaki arkadaşı Remziye B.’nin evine sığındı. Fakat arkadaşının uyuşturucu bağımlısı 36 yaşındaki kocası Vural B., eşi Remziye B.’yi darp etmeye başladı. Arkadaşına sığınan H.Y. uyuşturucu kullanılması ve arkadaşının darp edilmesine tepki gösterince arkadaşının kocası Vural B. tarafından darp edildi. Genç kadının yüzüne demir ile vuran Vural B. kadını yüzünden yaraladı. Ardından H.Y.’yi bir odaya koyarak kapıyı kilitleyen Vural B., genç kadını alıkoydu.

Bu esnada Vural B.’nin hasımları, evi basarken silahlarla eve ateş etti. Hasımlarının gitmesinin ardından Vural B., kendisini suçlamaları sebebiyle hem H.Y.’yi hem de eşi Remziye B.’yi darp ettikten sonra bir odaya kilitledi ve odayı ateşe verdi. Yanma tehlikesi yaşayan iki genç kadın odadan kendi imkanlarıyla kurtulabildi. Ardından Vural B. H.Y.’yi başka bir odaya koyarak kapıyı tekrar kilitledi. 

Yaşadıkları üzerine korku dolu anlar yaşayan H.Y., KADES uygulamasını hatırladı. KADES uygulamasına giren H.Y., hemen gerekli işlemleri yaparak polis ekiplerine haber verdi. KADES’ten gelen ihbar üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, H.Y.’nin alıkonulduğu adresi belirledikten sonra adrese baskın düzenledi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, genç kadını kilitli olduğu yerden kurtardı. Polis, genç kadını evden uzaklaştırırken Vural B.’yi de gözaltına aldı. Evdeki aramalarda ise uyuşturucu ve tabanca ele geçirilirken zanlı Vural B., çıkarıldığı adliyede ‘şiddet ve hürriyeti yoksun bırakma’ suçlarından tutuklandı.

“Kapının önüne halı koyup bizi yakmaya çalıştı”

Yaşadıklarının etkisini atlatamayan H.Y., yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İlk bir hafta gayet iyiydi, ikinci haftadan sonra eşine artık şiddet uygulamaya başladı. Engel olmaya çalıştığımda ise beni de darp ediyordu. İlk başta yanlışlıkla yapıyordur diye ses etmedim. Uyuşturucu bağımlısı olduğu için kullanamadığında krize giriyordu. Borçlu olduğu hasımlıları evi bastı silahla ateş etti, her şeyi yerle bir ettiler. Onlar evden gittikten sonra olay yine bize döndü, her şey sizin yüzünüzden diyordu. Sonra beni ve eşini dövmeye başladı ve ikimizi bir odaya kapattı. Ardından kapı önüne halı koydu ve odayı ateşe vererek bizi yakmaya çalıştı. ‘Kendinizi  kurtarabiliyorsanız kurtarın’ diyordu. Yangının arasında kaldık ikimiz de, kıyafetlerim yandı ama Allah’tan kurtulduk.”

“İyi ki KADES var”

Polisi aramak istediğini söyleyen H.Y., sesinin duyulabileceği endişesiyle bundan vazgeçtiğini belirtti ve şunları aktardı:

“Hemen KADES uygulaması geldi aklıma, indirdim defalarca butona bastım. Evin adresini bilmediğim için bilen bir kişinin numarasını polise verdim ve o şekilde bana ulaştılar. Polisler buraya vardığında asma kilit vardı kapıda. Polisleri görünce çok mutlu oldum, artık bitti her şey dedim. Yeter ki polisler beni buradan çıkarsın sonra ne olursa olsun dedim. Çünkü ben buraya geldiğimden beri her gün kapı kilitleniyordu. Gece uyumaya çalıştığımda dışarıdan asma kilit takıldığını duyuyordum. Allah polisimizi başımızdan eksik etmesin.. İyi ki bu KADES var. Birçok kadın, şiddete maruz kaldığını söyleyemiyor, polisi hemen arayamıyor. O yüzden bu uygulama iyi ki çıkmış, polislerimize tekrar çok teşekkür ediyorum.” 



Yorumlar (0)