Şerit değil, jiletli tel örgü çekmek lazım!

Yayılma hızı ve öldürücü etkisiyle dünyayı felç eden koronavirüsün en büyük dostu hiç şüphesiz vurdumduymaz insanlar. Belediyelerin "Evde kal" çağrısına destek için şerit çektiği banklar yine doldu. Bazı duyarsız vatandaşlar, şeritlerin üzerine oturdu.

YAŞAM 22.03.2020, 11:59
Şerit değil, jiletli tel örgü çekmek lazım!

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden Esenyurt’ta meydanlar boş kalırken, yaşlıların yeni tip koronavirüs sebebiyle uygulanan yasağı delip banklarda oturması "yok artık" dedirtti. 
İstanbul'un en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Esenyurt, koronavirüs dolayısıyla en sakin günlerini yaşıyor. Fakat yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'Sokağa Çıkma Yasağı'nın konmasına rağmen ilçedeki inatçı yaşlılar yasağa uymadı.

"Sosyal mesafe" kuralı ve "evinde kal" çağrılarına rağmen yine bazı vatandaşların meydanlarda bir araya geldiği, şerit çekilen banklarda oturduğu görüldü.

Esenyurt meydanının sakin görüntüsüne alışkın olmayan bazı vatandaşların ise hatıra fotoğrafı çekildi. Zabıta ekiplerinin meydandaki bankların etrafını bariyer çekerek kapattığı ve 65 yaş üstü sokağa çıkan vatandaşları uyardığı görüldü.

Canı sıkılıyormuş!

Yasak tanımayan yaşlı bir vatandaş, "Gidecek yer yok ne yapalım. Evde de sıkılıyorum dışarıya çıktım." dedi.

65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesine aldırış etmeden bankları bırakmayan inatçı yaşlı vatandaşlar "yuh artık" dedirtti. Zabıta ekiplerinin uyarılarıyla kalkan vatandaşlardan biri, “Allah milletimize yardım etsin. Dün yasak geldiğini söylediler bana da. Ancak gidecek yer yok ne yapalım? Evde de sıkılıyorum ondan dolayı dışarıya çıktım. Virüsten korkuyorum ancak yapacak bir şey yok” sözleriyle "özrü kabahatinden büyük" dedirtti.

Yorumlar (0)