Semt pazarlarında sadece gıda mı satılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle semt pazarlarında yalnızca gıda satılması hususunda tavsiye kararı aldıklarını belirtti.

YAŞAM 18.03.2020, 17:35 18.03.2020, 17:36
Semt pazarlarında sadece gıda mı satılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok önlem aldıklarını, bu önlemlerden bazılarının hayata geçirildiğini belirtti.

İstanbul’da 462 semt pazarı oluşturulduğunu ve kentin gıda ihtiyacının yüzde 80’inin bu pazarlardan karşılandığını kaydeden İmamoğlu, semt pazarlarına ilişkin yetkinin ilçe belediyelerinde olduğuna dikkat çekti. 

İmamoğlu, ilçe belediyeleri ile gerçekleştirdikleri toplantı ve görüşmelerde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı pazarlarda neler yapabileceklerini konuştuklarını ifade etti. 

Semt pazarlarında yalnızca gıda ürünlerinin satılması yönünde tavsiye kararı aldıklarını aktaran İmamoğlu, "Pazar yerlerinin dezenfekte edilmesi, pazarcıların eldiven ve maske takması, pazar yeri girişlerine dezenfekte sıvıları konulmasını görüştük." dedi. 

İmamoğlu, İstanbul’un ilerleyen dönemde ürün sıkıntısı çekmemesi için ek önlemler alındığını söyledi. 

Yorumlar (0)