Samandağ sahilinde “Suriye petrolü” avı

Hatay’ın Samandağ sahili geçtiğimiz sene Suriye’den gelen petrol sızıntısıyla kaplanmış ve sahil günlerce süren temizlikle birlikte eski günlerine dönmüştü. Bu sene sahilde yeniden kirlilik tespit edildi. İl müdürlüğünün görevlendirdiği 10 kişilik ekip, Samandağ sahilinde kirlilik avına çıktı.

YAŞAM 25.04.2022, 17:38 26.04.2022, 09:02
Samandağ sahilinde “Suriye petrolü” avı

Suriye’den sızan petrol, 2021 senesinde deniz yoluyla Hatay’ın Samandağ sahiline gelerek kirlilik oluşturmuştu. Geçtiğimiz sene oluşturulan temizlik ekibi, sahildeki tüm petrol kalıntıları ve diğer kirlilik ürünlerini toplamıştı. Ancak bu sene o kirlilik yeniden görülmeye başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürü Nizamettin Ülker, Samandağ’daki çevre kirliliği hakkında şu yazılı açıklamayı kaydetti: “İlçemizde, 2021 senesinde oluşan Suriye kaynaklı deniz kirliliğinin kalıntılarına yeniden rastlandı. Konu, bakanlığımıza iletildi ve sahilin temizlenmesi için gerekli talimatlar verildi. İl müdürlüğümüzün teknik personelleri gözetiminde oluşturulan 10 kişilik ekiple birlikte temizlik çalışmalarına yeniden başlandı.”



Suriye’nin petrolü 2021 senesinde Hatay’a ulaşmıştı

Suriye’nin Baniyas kentindeki elektrik santrallerinde petrol sızıntısı oluşmuş ve bu madde, deniz yoluyla Samandağ sahiline kadar gelmişti. Bunun üzerine hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri hem de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki Seyit Onbaşı Yakıt Toplama Gemisi ile Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi harekete geçmişti. Temizlik çalışmaları üç elden tamamlanmıştı.

Yorumlar (0)