Sahte avukat Betül'ün ilk ifadesi ortaya çıktı

Adana'da sahte avukatlık yaparak çok sayıda kişiyi dolandıran Betül S. (37), adliyenin avukat lokalinde yakalandı. Tutuklanan Betül S'nin emniyetteki ilk ifadesine ulaşıldı.

YAŞAM 25.03.2024, 14:40 Hakan Öksüz
Sahte avukat Betül'ün ilk ifadesi ortaya çıktı

Adana'daki sahte avukat vakası, gündeme bomba gibi düştü. Şikayetler üzerine 37 yaşındaki Betül S. hakkında soruşturma başlatıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde sahte avukatlık yapan Betül S'nin, sosyal medya hesabından paylaştığı bazı fotoğraflara ulaşıldı. 

Adliyenin avukat lokalinde yakalandı

Avukat cübbesiyle adliye önünde çektirdiği fotoğrafları paylaşan ve kendisini avukat olarak tanıtan Betül S. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Dolandırıcılık büro amirliği ekipleri, adliyenin avukat lokalinde olduğu belirlenen Betül S'yi yakaladı. 

Dolandırıcılık yöntemi açığa çıktı

Üzerinde yapılan aramada avukat kimliğinin yanı sıra avukat cübbesi, adli evraklar ve ruhsatsız tabanca bulunan Betül S'nin gizli oyunu gözler önüne serildi.

Kendisini icra avukatı ve kamu avukatı olarak tanıtan Betül S'nin, ağına düşürdüğü kişileri dolandırdığı belirlendi. Kamuya ait arazileri kiralamak ve icradan ucuz araba almak vaadinde bulunarak çok sayıda kişiyi dolandıran Betül S'nin ilk ifadesine ulaşıldı.

"Avukatlığa çok özendim"

Önceki sevgilisinin avukat olduğunu ileri süren Betül S, "Onun yanında katiplik yapmıştım. Avukatlığa çok özendim ve o ortama girmek istedim. Beni mutlu ediyordu avukatlık ortamı." ifadelerini kullandı. Betül S'nin, "nitelikli dolandırıcılığın" yanı sıra resmi belgede sahtecilik, özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanımı gibi suçlardan tutuklandığı kaydedildi.

Yorumlar (0)