Sağanak yağış etkili oldu, Esenyurt'u yine su bastı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, yolların göle dönmesine neden oldu. Kuvvetli yağış nedeniyle bazı araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Akçaburgaz Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, ilçedeki altyapı sorunundan yakındı.

YAŞAM 26.08.2022, 21:08 27.08.2022, 17:32 Hakan Öksüz
Sağanak yağış etkili oldu, Esenyurt'u yine su bastı!

Meteoroloji, sabah saatlerinde İstanbul'u uyarmış ve bazı ilçelerde şiddetli sağanak yağışların görüleceğini duyurmuştu. Beklenen yağışlar, akşam saatleri itibarıyla başladı. Esenyurt ilçesinde kısa süre devam eden şiddetli yağış nedeniyle sokak ve caddelerde su baskınları yaşandı. Günlük hayatı felç eden yağışlardan dolayı bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bir araç, suda ilerleyemeyen başka bir aracı çekerek kurtardı.

Ekipler sevk edildi, su birikintileri temizlendi!

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle bir binanın bodrum katını su bastı. Daha önce boşlatıldığı belirlenen daire, tamamen sulara gömüldü. Baskın yaşanan bölgelere sevk edilen ekiplerin çalışması sonucu su birikintileri temizlendi. Su baskınlarının en çok etkili olduğu yerlerden bir de Akçaburgaz Mahallesi oldu. 

Tuncay Kılıç: Atık su ve yağmur suyu aynı rögara verildi!

Akçaburgaz Mahallesi'nde ikâmet eden Tuncay Kılıç, "Belediye, atık su kanalları ile yağmur su kanallarını aynı rögara verdi. Bu yüzden de mahalledeki bahçeler ve apartmanların bodrum katlarını zaman zaman su basıyor. Yağmur biraz kuvvetli yağsa bodrum katları hemen 40 santimetre yüksekliğinde suyla doluyor. Bu durum nedeniyle daha önce insanlar öldü. 30 dakika önce arabalar yollarda yüzüyordu." ifadelerini kullandı.

Kemal Aktaş: Bu sorun 30 yıldır devam ediyor!

İlçedeki altyapı yetersizliğinden yakınan bir başka vatandaş ise Kemal Aktaş oldu. Bu durumun son 2-3 yıllık olmadığını hatırlatan Aktaş, "Bu neredeyse 30 yıllık bir sorun. Ne zaman yağmur yağsa böyle oluyor. altyapı çok yetersiz. Evler ve iş yerleri suyla doluyor. Buradaki altyapının bozukluğu giderilmeli. Bu önceli olmalı. Apartmanın bodrum katındaki daireyi daha önce ce su basmıştı. Adamlar iki gün önce kapılar ve dekor dâhil her şeyi yeniledi. Şimdi evi yine su bastı." diye konuştu.

Yorumlar (0)