Sağanak Salı'ya kadar etkili olacak!

Hava durumu! Cuma gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine giren Türkiye'de Salı günü hava sıcakları tekrar yükselecek.

YAŞAM 30.06.2019, 09:26
Sağanak Salı'ya kadar etkili olacak!

Bugün Karadeniz, Marmara’nın doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Beklenen yağışların Batı Karadeniz (Bartın, Düzce, Kastamonu kıyı kesimi, Zonguldak), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Samsun’un doğusu ve Ordu’da kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Trabzon, Giresun, Artvin ve Rize) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz kıyı illerinde şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskınları ve heyelan gibi tabii afetlere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor. 

Tahminlere göre bugün ve yarın ise hava, kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin altına düşecek.

Salı gününden itibaren sıcaklıklar yeniden yükseliyor

Serin ve yağışlı sistemin pazartesi akşamından itibaren etkisini yitireceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz Salı gününden itibaren tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)