Polis Hakan Telli’yi şehit eden suç örgütüne ilişkin yeni gelişme: Tutuklu sayısı 37’ye çıktı

Geçtiğimiz hafta İstanbul Kağıthane'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu sırasında polis Hakan Telli şehit olmuş, bir polisin ise yaralanmıştı. Olayın ardından suç örgütüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen şüpheli 39 kişiden 37'si tutuklandı.

YAŞAM 29.08.2023, 10:31 29.08.2023, 10:38
Polis Hakan Telli’yi şehit eden suç örgütüne ilişkin yeni gelişme: Tutuklu sayısı 37’ye çıktı

İstanbul Kağıthane'de uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik başlatılan operasyon kapsamında, 25 Ağustos tarihinde baskın gerçekleştirilmiş, o sırada çıkan çatışmada polis memuru Hakan Telli şehit olurken, meslektaşı Ahmet Yasin Çevik de yaralanmıştı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde adliyeye sevk edilen 39 şüpheli kişiden 22'si, savcılık sorgusunun hemen ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 22 kişinin tutuklanmasına karar verirken 17 şüphelinin daha sorgusuna devam edildi.

Hakimlik, şüpheli 17 kişiden 15'inin "suç örgütüne üye olmak", "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "nitelikli kasten öldürme", "6136 sayılı yasaya muhalefet" ve "uyuşturucu madde ticareti" suçlarından tutuklanması yönünde karar verdi.

Şüpheli 2 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılması yönünde karar verilirdi. Soruşturma kapsamında tutuklu kişi sayısı 37'ye yükseldi.

Olay

İstanbul Kağıthane'de 25 Ağustos'ta gece saatlerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik bir adrese baskın yapılmış, şüphelilerin polise silah ile karşılık vermesi sonucu çatışma çıkmıştı.

Çatışmada yaralanan emniyet görevlileri Hakan Telli ile Ahmet Yasin Çevik hastaneye sevk edilmiş, Hakan Telli b yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Operasyon sırasında, 5 şüpheliden D.A. ölü ele geçirilirken 4 şüpheli ise gözaltına alınmıştı.

Operasyonda çatışma çıkmıştı

Soruşturma çerçevesinde olay günü uyuşturucu madde ticareti yaptığı tepit edilen şüphelilerin bulunduğu adrese baskın düzenlenmiş, baskın sırasında şüpheliler tarafından polis memurlarına uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştı. Yapılan soruşturma kapsamında şüphelilerin "Anucurlar" diye bilinen organize suç örgütüne üye olduğu anlaşılmıştı.

97 adrese baskın düzenlendi

Suç örgütüne ilişkin yürütülen istihbarat çalışmalarının ardından tespit edilen 97 adrese polis ekipleri tarafından baskın düzenlenmiş ve 35 şüpheli gözaltına almıştı.

Adreslerde yapılan arama çalışmalarında uzun namlulu silah, ruhsatsız 13 tabanca, otomatik tabanca, 2 pompalı tüfek, 585 fişek, av tüfeği, çelik yelek ile 6 gram kokain, 51 gram esrar, 57 kapsül halinde kokain, 2,7 litre aseton, 6 gram bonzai, 55 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirilmişti.

Aralarında olay günü yakalanan A.A. , K.T., O.A., ve G.D'nin de olduğu 39 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Yorumlar (0)