PKK'nın iletişim ağları kesildi: Teröristler panik ve korku içinde

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla birlikte terör örgütü PKK'nın iletişim ağlarının kesilmesi de sağlandı. Son 4 senede 141'i ülkeler arası görüşme yapabilme niteliğine sahip olan 951 telsiz ele geçirildi.

YAŞAM 23.10.2021, 15:52 24.10.2021, 09:30
PKK'nın iletişim ağları kesildi: Teröristler panik ve korku içinde

PKK'ya yönelik güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda çok sayıda terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilirken, örgüte ait barınaklar, sığınaklar ve mağaralar tespit edildi.

PKK’nın iletişim ağı kesildi

Örgütün kullandığı sığınak ve mağaralardaki arama ve tarama faaliyetlerinde çok sayıda mühimmat, silah ve yaşam malzemesi yakalandı. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında PKK’nın iletişimde kullanmış olduğu cihazlar ve telsizler de yer aldı.

İletişimin kesilmesi, örgütten kaçışları hızlandırdı

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kırsalda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla birlikte son dört senede 141'i ülkeler arası görüşme yapabilen uzun menzilli cihazlar ve 810'u el telsizi olmak üzere 951 telsiz ele geçirildi. Bu şekilde PKK terör örgütünün iletişim ağlarının kesilmesi sağlandı.

Telsizlerin ele geçirilmesinin ardından örgüt içindeki iletişimde ciddi azalma oldu. Bu sebeple örgütün sözde lider kadrosuyla görüşemeyen kırsaldaki terör örgütü mensuplarının panik ve korku içinde olduğu tespit edildi.

PKK terör örgütünün iletişim ağının kesilmesi, teröristlerin teslim olmasını ve örgütten kaçışlarını hızlandırdı.

Örgüt içinde yaşanan gelişmeler, teslim olan teröristlerin açıklamalarına da yansıdı. Teslim olan terör örgütü üyeleri, İHA ve SİHA'lar tarafından PKK’da yer tespitinin yapılmasından endişe duyulduğunu, bu sebeple örgüt üyelerinin mağaralardan çıkamadığını, PKK’nın sözde üst düzey örgüt üyelerinin tamamen inisiyatifi alt kadrolara bıraktığını, teröristler üstündeki otoritelerinin sarsıldığını ifade etti.

Yorumlar (0)