FETÖ’nün darbe planları deşifre oldu

Akıncı Üssü’nde ele geçirilen valizde 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanacak yerler, Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te kaldığı otelin uydu görüntüleri ve darbede görev alacak isimlerin bulunduğu notlar ele geçirildi.

GÜNDEM 23.10.2021, 17:15
FETÖ’nün darbe planları deşifre oldu

Alınan bilgilere göre, FETÖ terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'e onaylatıldıktan sonra uygulanmaya başlanan ve darbecilerin imha etmeye çalıştığı ancak başaramadığı bazı dökümanlar Akıncı Üssü’nde yapılan bir arama ile bulundu.

Darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü’nde yenilgiye uğrayacaklarını anlayan darbeciler tablet, cep telefonu gibi dijital materyalleri hemen parçalayıp delil kırpma makinesinden geçirerek imha etti.

Bu şekilde yapılan delilleri karartma işlemleri firari eski hakim binbaşı olarak görev yapan Kurtuluş Kaya’nın başında olduğu bir grup FETÖ yanlısı savcı ve hakimin gözetiminde gerçekleştirildi.

Mavi valizde çok önemli detaylar bulundu

 Elebaşı Fetullah Gülen’e onaylatılıp uygulamaya konan ve imha edilenlerin haricinde geriye kalanlar Akıncı Üssü’nde yapılan aramada ele geçirildi.  

Olay yeri inceleme ekipleri, 143.Öncel Filo Komutanlığı’na bağlı ek binadaki koridorda mavi renkli bir valizin içinde çok sayıda el yazısı not ve uydu görüntüsü bulundu. Notların 15 Temmuz darbe girişimi planları olduğu anlaşıldı.  

Kurumların fotoğrafları çekilip üzerinde çalışılmış

Basılı olarak bulunan uydu fotoğraflarının arasında darbe günü Erdoğan’ın konaklamakta olduğu Marmaris’teki otelin görselleri da vardı. Aynı valizde Huber Köşkü, Başbakanlık Konutu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Dışişleri Konutu, Polis Özel Harekat Başkanlığı, TBMM, Türksat, Ankara Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı gibi stratejik öneme sahip yerlerin detaylı coğrafi bilgilerinin olduğu fotoğraflar da ele geçirildi.  

En ince ayrıntısına kadar planlanmış

Valizde bulunan kurumlara ait fotoğrafların ve buralarla ilgili istihbarat bilgilerinin eski yüzbaşı Ali Pehlivan ve eski yarbay Veli Bilgin tarafından hazırlandığı belli oldu. Ayrıca uydu görüntülerinin Adil Öksüz’ün başkanlık ettiği darbeye hazırlık toplantısında bombalanması planlanan kurumları belirlemek için kullanıldığı anlaşıldı.

Ele geçirilen haritalarda, 15 Temmuz akşamı Ankara’yı bombalayan bazı pilotların parmak izlerine de ulaşıldı.

Planlar işleyemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe günü alıkonulması için görevlendirilen eski albaylardan Fırat Alakuş ve onun emrindeki personelin isimlerinin olduğu yazılı dokümanlarda darbe girişiminin yöneticilerinden sivil imam olarak tanınan Kemal Batmaz ve Konsey üyelerinin parmak izleri de bulundu. Notlarda ayrıca Erdoğan ile birlikte o dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mit Müsteşarı Hakan Fidan ve Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın kimler tarafından alıkonulacağı ve nerede tutulacaklarına kadar planlara da ulaşıldı.  

Yorumlar (0)