Osmaniye'de afetzedeler, evlerine kavuşmayı iple çekiyor

Osmaniye’nin Kazmaca köyünde meydana gelen orman yangınında evleri tamamen yanan Sağlamer ve Torşahin aileleri, yapımı süren yeni evlerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

YAŞAM 27.09.2021, 12:58
Osmaniye'de afetzedeler, evlerine kavuşmayı iple çekiyor

28 Temmuz’da, Osmaniye'nin Kazmaca köyü Meydan Mahallesi'nde çıkan orman yangını, kısa süre içinde rüzgarın da etkisiyle 15 kilometrelik alana yayıldı.

Yangın 3 günde kontrol altına alındı

Yerleşim bölgelerini tehdit eden alevlere karşılık merkeze bağlı olan, başta Sarpınağzı ve Kazmaca köyleri olmak üzere Kadirli ilçesinde bulunan Karatepe köyüne bağlı pek çok mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı.

149 arazöz ve su tankı, 47 iş makinesi, 4 helikopter ve 2 uçak ile toplamda 202 adet araçla birlikte 620 personelin müdahalede bulunduğu yangın, 3 gün içerisinde kontrol altına alındı.

Yangın sonucunda yaklaşık bin 500 hektar ormanlık bölge küle dönerken bazı ev ve ahırlar küle dönmüştü.

Yangından sonra "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilen bölgede yaralar hızlı bir şekilde sarılmaya devam ediyor.

Kadirli ilçesindeki Karatepe köyü Sağlamerler Mahallesi'nde yaşayan Dursun Sağlamer ile  Feride Torşahin’in evleri de yangın sebebiyle küle döndü.

Yeni evlerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyorlar

Yangının söndürülmesinden sonra ortaya çıkan yıkımların hızlı bir biçimde toparlanması adına çalışmaların başlatıldığı alanda, evleri yanan Sağlamer ve Torşahin ailelerinin de yanan evleri yıkılarak yeni evlerin inşasına başlandı.

Kaba inşaatın bitmek üzere olduğu evlerde su, elektrik ve sıva gibi çalışmalara devam edilecek.

Yeni yapılan evlerinin yapımını takip eden aileler, evlerinin biteceği günü iple çekiyor.

“Yaralarımız sarılmaya çalışılıyor”

Yanan evlerinin yıkılarak devlet tarafından yenisinin inşasına başlandığını aktaran Feride Torşahin, “Evlerimiz yandı, nedenini bilmiyoruz. Biz çok kötü durumda kaldık. Şükürler olsun evlerimizi de devlet yapıyor. Kaba işi bitti sayılır. Duvar örme ve sıva işine başlayacaklar. Geçmişimiz hepsi kül oldu. Bir yandan da seviniyoruz, devletimiz yaptırıyor. Zor günler, 1-2 gün yağmur yağdı başkasının evine gidiyorsunuz. Evimiz, bütün yeşil alanlarımız yandı. Yaralarımız sarılmaya çalışılıyor. Osmaniye Valimiz yardımcı oldu.

Sağ olsunlar. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)