Osmaniye'de 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor

Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesinde ikamet eden ve hurdacılık yapan Rahmi Şişik, 30 seneden beri tek başına yemek yiyememe huyu sebebi ile karşılaştığı herkese yemek ısmarlıyor.

YAŞAM 15.06.2021, 23:45 16.06.2021, 15:55
Osmaniye'de 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor

Hurdacılık yaparak geçinen 60 yaşındaki Rahmi Şişik adlı yurttaşın ilginç özelliği, duyanları şaşırtıyor. Esnaf olarak bulunduğu sokakta genellikle yemeğini lokantalardan yiyen Rahmi Şişik, yemek yiyeceği sırada önüne kim çıkarsa yemek ısmarlıyor. Bu huyundan bir türlü vazgeçemeyen Şişik, başta yakın arkadaşları olmak üzere önüne gelen herkese yemek ısmarlıyor. Şişik'in iş yerinin bulunduğu caddedeki kebap salonu ve lokanta esnafı da Şişik’in bu alışkanlığını doğruluyor.

"Babam da aynı huya sahipti"

30 senedir bu huyunun değişmediğini dile getiren Rahmi Şişik, “Yalnız başıma yemek yiyemiyorum. Genellikle maddi durumu olmayan insanları seçiyorum fakat önüme kim çıkarsa yemek ısmarlıyorum. Eskiden daha çok param vardı ve çok daha fazla insana yemek ısmarlıyordum. Ben yalnız başıma yemek yerken rahat edemiyorum. Benim babam da aynı huya sahipti. Ben babamın alışkanlığını sürdürüyorum.” şeklinde konuştu.

Esnaf da doğruladı

25 senedir Rahmi Şişik’i tanıdığını dile getiren Mustafa Avan ise “Yoldan geçen ve maddi durumu kötü olan insanlara yardım ettiğine şahidim. Önüne gelene yemek yediriyor." dedi. 

Şişik’in iş yerinin de bulunduğu caddede kebap salonu işleten esnaf Nurullah Usta ise “2001'den bu yana burada kebap salonu işletiyorum. Rahmi abiyi yıllardır tanırım, hep benim dükkanıma gelir. Onu tanıdığımdan beri çok kişiye yemek ısmarladığına birebir şahidim. Zaman zaman dükkandaki tüm müşterilerin hesabını da ödüyor." diye konuştu. 

Yorumlar (0)