Saadet Partisi'nde deprem: Asiltürk'ten kongre çağrısı

Asiltürk, güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak adına kendi gözetiminde bir liste hazırlanarak partisinin kongre başkanlığına sunacaklarını dile getirdi.

SİYASET 16.06.2021, 00:22
Saadet Partisi'nde deprem: Asiltürk'ten kongre çağrısı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Necmettin Erbakan'ın ardından Saadet Partisi'nde görev alanların yalnızca iktidarı eleştirmekle yetindiğini kaydetti.

Öncelikli amaçlarını açıkladı

Böyle olunca, manevi ve ahlaki değerleri savunduğu için Saadet Partisi'ne destek verenlerin desteğinin azaldığını dile getiren Asiltürk, bu sebeple seçim iş birliği dolayısıyla baraj uygulanmadığı durumda, bir evvelki seçimde milletvekili çıkaracak kadar oy aldıkları kentlerde milletvekili çıkaramadıklarını belirtti.

Bir siyasi partinin başarılı olabilmesi içim inandığı gerçeklere hizmet vermesi gerektiğini söyleyen Asiltürk, "Bu sebeple bizim öncelikli amacımız, toplumu manevi ve ahlaki değerlere yönlendirme çalışması olmalıdır. Tabii ki toplumun maddi gereksinimlerini de dikkate alacağız. Fakat bunu gerçekleştirirken partiyi yalnızca toplumun karnını doyurmaya çalışan bir parti gibi göstermekten de kaçınacağız." dedi.

"Manevi ve ahlaki değerlere dikkat etmezsek yok oluruz"

'Milli Görüş'ün partisini, diğer partilerden ayıran en önemli özelliğinin, manevi ve ahlaki değerlere bağlılığı ön planda tutması olduğunun altını çizen Asiltürk, şöyle konuştu:

"Eğer buna dikkat etmezsek Erbakan'ın ifadesiyle önce diğer partilerden birine benzer, ardından da yok oluruz. Şunu asla unutmamalıyız; bize oy verecek insanlar, maddi kazanımlar elde etmek için yanımıza gelenler değil inancımıza saygılı olan kişiler olacaktır. İnşallah önümüzdeki kongrede alacağımız bazı kararlarla Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hale gelir. Önümüzde, an itibarıyla tarihi belirsiz bir genel seçim var. Bu seçimde başarılı olabilmek için bugün, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları inceleyerek o koşullara uygun önlemler almamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki kongrede, Türkiye'nin an itibarıyla içinde bulunduğu siyasi ve sosyal koşullara uygun olarak hizmet edecek bir teşkilat kuracağız. Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı meydana getirmek ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri 'Milli Görüş'e kazandırmak için tamamen benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler sunmalarını nasip eylesin."

Yorumlar (0)