Oltasına takılanı görünce ağzı açık kaldı: İlk başta inanamadım

Edirne’de, balık avlamak için İbrice Limanı’na giden bir balıkçının oltasına köpek balığı takıldı. 

YAŞAM 02.05.2022, 10:01 03.05.2022, 11:44
Oltasına takılanı görünce ağzı açık kaldı: İlk başta inanamadım

Keşan ilçesinde bulunan İbrice Limanı’na giderek oltasını denize bırakan genç balıkçı Savaş Başar İçten, bir süre sonra oltasında bir ağırlık hissetmeye başladı. Oltasını hızlıca çekmeye başlayan İçten, karşısındaki canlıyı görünce gözlerine inanamadı. Yaklaşık 5 kilogram ağırlığında ve 70 santimetre uzunluğunda bir camgöz köpekbalığının oltasına takıldığını gören İçten, bir süre inceledikten sonra dev canlıyı tekrar ait olduğu denize bıraktı. Denize tekrar dönen köpekbalığı, kısa sürede denizin derinliklerine geri döndü. 

“Hiç böyle bir şey beklemiyordum”

Oltasını denizden çektikten sonra karşısında köpekbalığını gördüğünü dile getiren Savaş Başar İçten, “İlk başta inanamadım. Şok geçirdim desem yeridir. Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Balık tutmak için arkadaşlarla beraber limana gelmiştik. Oltaları denize bıraktık. Denize bırakmamızla beraber zaten bir ağırlık hissedilmeye başladı. Ağır bir canlı olduğunu fark ettik ama köpekbalığı olabileceğini hiç düşünmemiştim” ifadelerini kullandı. 

“İlk başta levrek balığı çıkacak diye kendimi hazırlamıştım”

Oltayı büyük bir heyecanla çekmeye başladığını dile getiren İçten, “Oltayı suyun üstüne çıkarınca köpekbalığı ile göz göze geldik. Hem heyecan hem de hafif bir korku yaşadım. İlk başta levrek balığı çıkacak diye kendimi hazırlamıştım. Büyük bir balıktı. 5 kilogram civarında bir ağırlığı vardı. Köpekbalığını bir süre inceledikten sonra tekrar ait olduğu yere teslim ettik. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Benim için de unutulmaz bir an oldu. Arkadaşlarım da gördükleri şeye inanamadı. Köpekbalığımızı tekrar denize bıraktık, o da zaten kısa sürede süzülerek denizin derinliklerine geri döndü. Bir daha böyle bir şeye denk gelir miyim, onu da pek sanmıyorum açıkçası” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)