Oğulları boğuldu, peşinden baba ve anne de...

Kastamonu'nun Devrekani ilçesindeki Beyler Barajı'nda balık tutarken göle düşen genç ile onu kurtarmak için peşinden suya atlayan anne ve baba boğularak hayatını kaybetti.

YAŞAM 14.08.2019, 18:03
Oğulları boğuldu, peşinden baba ve anne de...

Kastamonu ilinin Devrekani ilçesindeki Beyler Barajı'nda balık tutarken suya düşen genç ile onu kurtarmak için peş peşe göle atlayan baba ve annesi boğularak hayatlarını kaybettiler.

Ankara'da yaşayan 46 yaşındaki Nihat Kadıncıoğlu ve 42 yaşındaki Behice Kadıncıoğlu çifti ile 20 yaşındaki oğulları Oğuzhan Kadıncıoğlu, Beyler Barajı'na pikniğe gitti. Baraj kenarında oltayla balık tutmaya çalışan Oğuzhan Kadıncıoğlu, dengesini kaybederek baraj göl suyuna düştü.

Çocuklarının suda çırpındığını gören baba ve annesi de onu kurtarmak için peş peşe göle atladı. Oğullarının peşinden ilk atlayan baba oldu. Babanın da boğulmak üzere olduğunu gören anne de göle atladı.

Bir süre sonra oğul, baba ve anne baraj gölü suyunda kayboldu.

Görgü tanıklarının haber vermesi üzerine Devrekani İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine geldi. Jandarma ve çevredekilerin çabaları sonucu aile fertlerinin cansız bedenleri teker teker baraj gölü suyundan çıkartıldı.

Oğul, baba ve annenin cenazeleri otopsi için Devrekani Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kadıncıoğlu ailesinin Ankara'dan Kurban Bayramı tatilini geçirmek için memleketleri Devrekani ilçesine geldikleri, pikniğin ardından evlerine dönecekleri bilgisi alındı.

"Sılaya gelip canlarını yitirmeleri çok acı" 

Acı olayın yaşandığı bölgeye gelen Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın son gününde çok üzücü bir olayla karşılaştıklarını belirtti,

Piknik yapmak ve balık tutmak için Fakılar köyündeki Beyler Barajı'na gelen aynı aileden 3 kişinin boğulduğunu söyleyen Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "3 kişi, anne, baba ve oğul. Tahminimize göre çocuk baraja düşüyor, baba da onu kurtarmak için baraja giriyor. Anne de onları kurtarmak için baraja atlıyor. 3'ü de yaşamlarını yitiriyorlar. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzücü." ifadelerini kullandı.

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Çok acı bir olay yaşadık. Aynı aileden 3 kişinin olması, bayram vesilesiyle sılaya gelip canlarını burada yitirmiş olmaları çok üzücü. Bizi çok derinden yaraladı. İnşallah böyle olayları bir daha yaşamayız." dedi. Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, baraj ve göletlere girilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)