Norveç ordusunda uyuşturucu skandalı! Pengueni albaylığa yükseltmişlerdi!

Norveç Kraliyet Muhafızları Birliği üyesi olan 30 askerin yasal olmayan uyuşturucu kullandığı tespit edildi, ordudan açıklama geldi. Ülkede tartışma yaratan olay, bir pengueni albaylığa yükselten birliğin ilginç geleneğini bir kez daha gündeme getirdi.

YAŞAM 18.08.2022, 15:32 19.08.2022, 09:01 Hakan Öksüz
Norveç ordusunda uyuşturucu skandalı! Pengueni albaylığa yükseltmişlerdi!

Norveç Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bir açıklama, ülke kamuoyunda şok etkisi yarattı. Kraliyet Muhafızları Birliği üyesi olan 30 kişinin bir parti sırasında yasal olmayan uyuşturucu kullandığının tespit edildiği kaydedildi. Daha sonra yapılan sorgulamalarda söz konusu askerlerin, iddiaların doğruluğunu kabul ettikleri aktarıldı.

30 asker, ordudan ihraç edilecek!

Ordu cephesinden gelen bu açıklama, Norveç kamuoyunda sert tartışmalara neden oldu. Norveç Silahlı Kuvvetleri, uyuşturucu kullandığı belirlenen 30 askerin ordu ile ilişiğinin kesileceğini bildirdi. 

Ülkede tartışma yaratan kraliyet muhafızlarının kullandığı uyuşturucu türüne ilişkin detay verilmedi. Kraliyet ailesinin üyelerini koruyan askerlerin, Nobel Barış Ödülü gibi etkinliklerde görev aldığı hatırlatıldı. Kuzey Avrupa ülkesi olan Norveç'te 2015 yılında hem erkekler hem de kadınlar için zorunlu askerlik uygulaması yürürlüğe sokulmuştu.

Olav adlı penguen, albay olmuştu!

Norveç Kraliyet Muhafızları'nın 1972 yılında bando gösterisine katılmak için Edinburgh'a gelmesi ilginç bir geleneği başlattı. Muhafızların komutanı Teğmen Nils Olav, kentteki hayvanat bahçesinde bulunan bir pengueni birliklerinin maskotu yaptı. 

1980'de muhafızların fahri üyesi olan penguen 1987'de öldü. Norveç ordusu, o penguenin soyundan gelen penguenlerle bu geleneği devam ettirdi. 2005 yılında albaylığa yükseltilen Olav adlı penguen, rütbeyi aldığı gün tören kıtasını teftiş etmişti.

Yorumlar (0)