Minik Asiye dehşeti yaşamıştı: 4 sanık tahliye edildi

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin Asiye Ateş'e (4) saldırısına dair haklarında 'suç delillerini gizleme, yok etme veyahut değiştirme' ve 'kastla yaralama' suçlarından dava açılan 6 sanığın (4'ü tutuklu) yargılanmasına başlandı. Mahkeme, 4 sanığın tutuklu kalma süresini gözeterek, tahliyelerine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

YAŞAM 21.02.2022, 19:50
Minik Asiye dehşeti yaşamıştı: 4 sanık tahliye edildi

27'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Zeliha C., Süheyla K. ve Mustafa Y. ile tutuksuz olarak yargılanan sanıklar Zeynep C. ile Mahmut E. katıldı. Site yöneticisi olduğu öğrenilen Mustafa E. de sağlık problemleri sebebiyle mahkemeye bulunduğu hapishaneden bağlandı.

Duruşmada, Asiye ile annesi Zeynep, babası Hüseyin Ateş ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

Sanıklardan Mustafa Y., köpekleri yaklaşık olarak bir sene evvel arkadaşı Osman K. ile beraber Mersin'den getirdiklerini söyleyerek, "Köpeklerden birini ben, diğerini ise Osman K. sahiplendi. Köpeğe bakamadığım için sahiplendirmek istedim. Sitemizde ikamet eden Zeynep C.'ye verdim. Olaydan 3-4 ay önce sahiplendirdim." dedi. 

Tutuklu sanıklardan Süheyla K., 2017 yılından bu yana site yönetiminde sekreter olarak görev yapmaya başladığını, "Asiye'yi doğduğundan beri severim. Ailesine manevi ve maddi yardımda bulundum. Mustafa Y. olaydan 3 ay evvel köpeklerden birini göndermek istedi. Osman da köpekle ilgilenmiyordu. Sitede hayvansever olan Defne Hanım var. Site yönetiminde çalışan Zeliha C. ve Defne Hanım'a durumu ilettim. Defne Hanım sahiplendireceğini söyledi. Köpeği sahiplenen çıkmadı. Köpek ortada kaldığı için de herkes ilgilenmeye başladı. Hayvana sahip çıkmadım, yalnızca mama veriyordum ve seviyordum. Olayla hiçbir ilişkim yoktur." ifadelerini kullandı.

"Asiye'nin saçları köpeğin ağzına girdi"

Tutuklu sanıklardan Zeliha C., siteye taşındıklarında da köpeklerin olduğunu, kendisinin ve kardeşinin köpekleri sahiplenmediğini, zaman zaman gezdirdiğini ve beslediğini belirterek, şunları söyledi:

"Sitenin ofisinde oturuyorduk. Asiye geldi, biraz şakalaştık, saçları örülüydü. Ardından annesi de geldi. Köpekler havladı ve Asiye de onların yanına gitmek istedi. Annesi izin verdi, köpeklerin yanına gitti. Köpekleri basketbol sahasına götürdüm. Asiye sürekli içeri giriyordu ama ben çıkarıyordum. Köpekler bir anda boğuşmaya başlayınca Asiye de koşarak yanıma geldi. Bu esnada köpeğin zincirine takılıp düştü. Örgülü saçları köpeğin ağzına girdi. Köpek bir anda huysuzlaştı ve saldırdı. Bağırdığımız için köpekler iyice saldırganlaştı."

Tutuksuz yargılanan Zeynep C., olayın ardından dershaneden geldiğini ve site içinde kalabalık olduğunu kaydederek, "Köpeğin yüzünde kan vardı. Yaralandığını zannettim ve sarıldım. Jandarma ve çevredekiler tepki göstermeye başladı. Gözaltına alındım. Köpeklerin sahibi değilim. Arada bir sevmeye gidiyordum." dedi. 

Tutuklu sanıklardan Mustafa E., sitede 3 senedir yönetici olduğunu ifade ederek, "Mustafa Y. köpeği almak istedi, ardından Zeynep C.'nin sahiplendiğini öğrendim. Yavruyken alışmadığı için ağızlık ve tasma takamadığını belirtti. Köpeklere mama dahi almadım. Köpekleri zaten sevmem. Tek bir fotoğrafım bile yok. Kamera görüntülerinin silinmesiyle de bir ilgim yok." şeklinde konuştu. 

Mustafa E.'nin tutuksuz olarak yargılanan ağabeyi Mahmut E., güvenlik kameraları kurulum işi yaptığını, sitede 90'ı aşkın kamera olduğunu ifade ederek, "Jandarmaya şifreyi söyledim, onlar yanlış girdiği için sistem kilitlenmiş. Görüntülerin silindiği anlaşıldı. Kesinlikle ben silmedim. Kardeşim de bu yönde bir talimat vermedi." diyerek savunmasını yaptı. 

"Sen gidersin ama onlar gitmez"

Küçük kızın babası Hüseyin Ateş, 5 senedir apartman görevlisi olarak görev yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Köpeğin gönderileceği söylendi ve Züheyla K. sahiplenmek istedi. Sarı olanına Süheyla K. bakmaya başladı. Diğer köpek Mustafa Y.'de kaldı. Eylül ayı gibi köpeğe bakamayacağını söyledi. Süheyla onu da aldı. Süheyla, yönetici Mustafa E. ve Mustafa Y. köpeklere bakıyordu. Mustafa E. sitede söz sahibidir. Köpeğin gönderilmesini istemedi ve Züheyla K. ile birlikte sahiplendiler. Onlar istemedikleri için köpekler gitmedi. Süheyla K. köpekleri koruyordu. Olaydan birkaç gün evvel de süs köpeğine saldırdılar. Süheyla K. jandarma gelince köpekleri sakladı. Köpeklerin tehlikeli olduğunu kendisine söyledim fakat 'Sen gidersin ama onlar gitmez.' dedi. Olay günü beni aradı ve 'Köpekler birine saldırdı ama kime saldırdığını bilmiyorum.' diye konuştu. Aşağıya indiğimde kızım hastaneye götürülüyordu. Kimseden para talep etmedim. Mustafa E. mesaj attı, yardım edeceğini söyledi. Devletin her şeyi yaptığını söyledim. Kamera odasına yalnızca Züheyla K. ile Mustafa E. girebiliyordu. Sanıklardan şikayetçiyim."

Anne Zeynep Ateş ise şöyle konuştu:

"Asiye köpeklere ilgi duyuyordu. Ben uzak tutmaya çalışıyordum ama Süheyla K. 'Hayvan sevgisiyle büyüt.' diyordu. Asiye onlara alıştı. Mustafa Y., Züheyla K. ve Mustafa E. köpeklere bakıyordu. Zeynep C. ile Zeliha C. köpeklerin sahibi değildir."

Tanık E.Ö., jandarmayı arayıp köpekleri şikayet etiğini, Mustafa E. tarafından darp ve tehdit edildiğini belirtti. 



Tahliye edildiler

Duruşmanın savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin sürmesine hükmetti.

Mahkeme, 4 sanığın tutuklu kalma süresini gözeterek, tahliyelerine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Dosya, uzlaştırma komisyonuna sevk edildi.

Yorumlar (0)