Meteorolojiden 6 il için sarı kodlu uyarı!

Meteorolojiden gelen hava tahminlerine göre yurdun birçok bölgesi, öğle saatlerinde sağanak yağışlara teslim olacak. 6 ile sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte 15 Haziran Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 15.06.2022, 09:19 Hakan Öksüz
Meteorolojiden 6 il için sarı kodlu uyarı!

Yurdun birçok bölgesinde son günlerde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Vatandaşlar, bugün de yağışların devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde bugün (15 Haziran Çarşamba) havanın nasıl olacağına ilişkin tahminlerini paylaştı. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacak sağanak yağışların, ilerleyen saatlerde yurdun birçok bölgesine yayılması bekleniyor.

Öğle saatlerinde yağışlar artacak

Son tahminlere göre öğle saatlerinden itibaren Rize, Artvin çevreleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde yerel kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek. Yağışların; Doğu ve Batı Karadeniz, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Akdeniz Bölgesi ile Marmara'nın batı ve güney kesimlerinde etkili olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

6 ile sarı kodlu uyarı verildi!

Meteorolojiden gelen uyarılara göre bugün 6 ilde sel ve su baskını gerçekleşme ihtimali bulunuyor. Kars, Ardahan, Rize, Artvin, Trabzon ve Erzurum çevrelerinde bugün kuvvetli sağanak yağışların görülebileceğini aktaran Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu

İstanbul'da ise kentin doğu bölgelerinde bugün öğle saatlerinde başlayacak sağanak yağışlar, akşama doğru etkisini yitirecek. Kent genelinde ortalama hava sıcaklığının ise 28 derece olacağı bildirildi.

Önceki günlerde yaşanan sellerle mücadele eden başkent Ankara'nın kuzey ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İl genelinde ortalama hava sıcaklığı ise 26 derece olacak. 

İzmir'de bugün hava parçalı ve az bulutlu olacak. Güneşin yüzünü göstereceği kentte hava sıcaklığının 32 dereceye yükseleceği kaydedildi.

Yorumlar (0)