Meteorolojiden 36 kente sarı uyarı!

Meteorolojiden gelen tahminlere göre bugün (8 Haziran Çarşamba) yurdun büyük bölümünde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Hortum oluşma riski ve sel tehlikesine karşı 36 ile sarı uyarı verildi. İşte günlük hava tahmin raporu...

YAŞAM 08.06.2022, 09:14 08.06.2022, 09:38 Hakan Öksüz
Meteorolojiden 36 kente sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Haziran hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre ülkenin birçok bölgesi, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacak. 36 ile sarı uyarı veren Meteoroloji, hortum oluşma tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Sabah saatlerinde hava nasıl olacak?

Sabah saatlerinde Marmara, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu, Akdeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışlar görülecek. Çanakkale, Ege bölgesi, Amasya çevreleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da ise hava parçalı bulutlu olacak. İstanbul'da ise akşam saatlerine kadar yağışlı hava etkisini gösterecek.

Öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağışlar etkili olacak

Sabah saatlerinde Bolu ve Karabük civarında görülecek kuvvetli yağışlar, öğle saatlerinde yurdun birçok bölgesinde etkisini gösterecek. İç Anadolu, Akdeniz'in kuzeyi, Karadeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Rüzgârların, yağış anında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yıldırım düşmesi, su baskını, dolu yağışı ve hortum oluşma tehlikesinin bulunduğu kaydedildi. Bu olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbir alması gerektiği kaydedildi.

Ankara Valiliği uyardı

Başkent Ankara'da dün kuvvetli yağışlar, cadde ve sokakları göle döndürmüştü. Aynı yağışların öğle saatlerinden sonra kentte etkili olması bekleniyor. Ankara Valiliği, konuya ilişkin uyarısını sosyal medyadan yaptı.

Yorumlar (0)