Meteorolojiden, 25 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji tarafından bu sabah yayınlanan hava tahmin raporlarına göre 25 şehirde fırtına bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerindeki şehirler için sarı ve turuncu kodlu uyarılar verildi. 

YAŞAM 10.12.2021, 09:45 10.12.2021, 10:13
Meteorolojiden, 25 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 25 şehir için uyarılarda bulundu. Marmara’nın güneyi ve batısı, Akdeniz Bölgesi’nin batısı, İç Anadolu Bölgesi’nin batısı, Batı Karadeniz ve Ege Bölgesi geneli için güney yönlerden esecek rüzgar bekleniyor. Fırtına durumunda rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. 



Yarın akşama kadar devam edecek 

Fırtına, bu sabah saatlerinde başlayacak. Aralıklı olarak devam etmesi beklenen kuvvetli rüzgarın yarın (11 Aralık) akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Ulaşımda aksama, baca gazı zehirlenmesi, toz savrulması, çatı uçması, su taşkınlarına dikkat etmekte fayda var. 



22 şehir için sarı kod verildi 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 şehir için sarı, 3 şehir için ise turuncu kod verdi. Özellikle Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale ile çevrelerinde kuvvetli rüzgarın olması bekleniyor. 

Yorumlar (0)